تاثیر سیاستهای پولی بر فضای کسب و کار اقتصاد ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی اقتصاد، مدیریت ،حسابداری ، علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: MECONF01_198
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 856
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین کریمی علویجه

کارشناس ارشد اقتصاد ، دانشگاه شهید باهنر کرمان

سیدعبدالمجید جلائی

استاد بخش اقتصاد ، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

از آنجایی که فعالیتهای اقتصادی بیشتر موجب رشد سرمایهگذاری، ایجاد اشتغال، افزایش درآمد مردم، مالیات برای دولت و رفاه جامعه میگردد، کلیه کشورها برای ایجاد فضای کسب و کار توسط فعالان اقتصادی تلاش میکنند. محیط کسب وکار نامناسب،هزینه عملکرد بنگاههای اقتصادی را افزایش میدهد و باعث از بین رفتن انگیزه سرمایهگذاری و نیز عقب ماندن تولیدکنندگان کشور از رقبای جهانی میشود، و همچنین نرخ بیکاری در جامعه را افزایش میدهد. از اینرو میتوان بیان داشت که آثار متغیرهایکلان اقتصادی از جمله سیاستهای پولی اخذ شده توسط بانک مرکزی نیز از عوامل موثر و مهم بر فضای کسب و کار میباشد. لذا این تحقیق تاثیر سیاستهای پولی بر فضای کسب و کار اقتصاد ایران را مورد بررسی قرار میدهد. بدین منظور از دادههای سالانه 1393 - 1357 و روشهای VAR و VECM برای تخمین مدل مورد نظر استفاده شده است. در این مطالعه، نرخ بهره، نرخ تورم و حجم نقدینگی به عنوان شاخصهای سیاست پولی معرفی شدهاند. نتایج پژوهش نشان میدهند که در کوتاه مدت رابطه نرخ بهره وحجم نقدینگی با تقاضای نیروی کار مستقیم میباشد، به عبارتی افزایش این دو شاخص فضای کسب و کار را بهبود میبخشند. اما رابطه نرخ تورم با تقاضای نیروی کار معکوس میباشد. همچنین در بلندمدت رابطه حجم نقدینگی با تقاضای نیروی کار معکوس و افزایش این شاخص نرخ بیکاری را افزایش میدهد. اما رابطه نرخ بهره و نرخ تورم با تقاضای نیروی کار مستقیم میباشد

کلیدواژه ها

سیاست پولی، فضای کسب وکار، بیکاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.