الگوریتم های مسیریابی در شبکه های حسگر بی سیم براساس خوشه بندی با کمک منطق فازی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در مهندسی کامپیوتر و برق
  • کد COI اختصاصی: BPJ02_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 694
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم تقوی

گروه کامپیوتر و فناوری اطلاعات, واحد مهدیشهر , دانشگاه آزاد اسلامی , مهدیشهر , ایران

مریم تعجبیان

گروه کامپیوتر و فناوری اطلاعات , واحد مهدیشهر , دانشگاه آزاد اسلامی , مهدیشهر , ایران

مجتبی رضوانی

گروه کامپیوتر و فناوری اطلاعات, واحدقائمشهر , دانشگاه آزاد اسلامی, قائمشهر , ایران

چکیده

یک شبکه حسگر بی سیم عبارتست از تعداد زیادی حسگرهای کوچک با توان پایین در ارسال و دریافت که می تواند ابزاری مؤثر برای گردآوری داده در محیط های گوناگون باشد. داده جمع آوری شده توسط هر حسگر از طریق شبکه با مرکز پردازش ارتباط دارند که این داده ها برای تعیین مشخصات محیط یا شناسایی یک رویداد استفاده می شوند. فرآیند انتقال پیام باید براساس انرژی محدود منابع حسگرها طراحی شود. خوشه بندی حسگرها به صورت گروهی است. برای اینکه حسگرها بتوانند اطلاعات را به نمایندگان خوشه و سپس نمایندگان خوشه اطلاعات جمع آوری شده را به مرکز پردازش انتقال دهند، باید انرژی ذخیره کنند. پیشرفت های اخیر حاکی از آنست که توجه و علاقه به کاربرد شبکه های حسگر بی سیم بیشتر شده است از قبیل مدیریت مشکلات، شناسایی میدان رزم، محافظت حاشیه ای و نظارت امنیتی می باشد. حسگرها در این کاربردها در مقیاس زیاد گسترش یافته باشند و در محیط های نا امن به کار گرفته شدند. برای پشتیبانی از مقیاس پذیری، گره ها بصورت جدا ازهم گروه بندی شده اند و بیشتر خوشه ها باهم اشتراکی ندارند. در این مقاله به بررسی چندین الگوریتم مسیریابی با استفاده از منطق فازی جهت بالا بردن طول عمر شبکه و ذخیره انرژی سنسورها اشاره خواهد شد.

کلیدواژه ها

شبکه های حسگر بی سیم ، حسگر، سیستم منطق فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.