اثربخشی درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش بر درد مزمن و اضطراب در سالمندان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم رفتاری و مطالعات اجتماعی
- کد COI اختصاصی: IBSCONF02_225
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 786
نویسندگان
دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت
دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات اهواز
چکیده
زمینه و هدف: با توجه به افزایش تعداد افراد سالمند، جهان با چالشهای بهداشت عمومی سالمندی روبرو گشته است. میلیونها نفراز این افراد به دردهای مزمن گرفتار هستند، این دردها بر بعد شناختی، عاطفی فرد تأثیر میگذارند. از مهمترین واکنشهای عاطفیمیتوان به اضطراب اشاره کرد که موجب اختلال در عملکرد جسمی و روانی فرد میشود. تکنیکهای روان درمانی برای دردهایمزمن بسیار میتواند متفاوت باشد. درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، یکی از درمانهای شناختی رفتاری موج سوم است که باعثافزایش انعطاف پذیری روانشناختی و ارتقاء سلامت روانی در افراد میشود. از این رو هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین تأثیر اینشیوه درمانی بر درد مزمن در سالمندان و اضطراب مرتبط با آن بود.مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع پژوهشهای نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. بدین منظور 30نفر از سالمندان مراجعه کننده به کلینیکهای درد شهر تهران به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دوگروه گواه و آزمایش (هر گروه 15نفر) جایگزین شدند. ابزار گردآوری داده ها مقیاس اضطراب بک و مقیاس درد مک گیل و روشمداخله درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بود که در طی 8جلسه 90دقیقه ای و به صورت هفتگی اجرا شد. برای تجزیه و تحلیلداده ها در سطح توصیفی از آماره های میانگین و انحراف استاندارد و در سطح استنباطی از آزمون تحلیل کوواریانس(ANCOVA)استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به طور معناداری بر درد مزمن و اضطراب سالمندان تأثیر داشته و آن راکاهش میدهد (p ≤0/005)نتیجه گیری: به منظور دستیابی به سلامت جسمی و روانی سالمند به نحو مطلوب لازم است در کنار درمانهای دارویی- پزشکی، ازدرمانهای روانشناختی، از جمله درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به عنوان درمان تکمیلی استفاده کردکلیدواژه ها
درد مزمن، اضطراب، سالمندی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهدمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.