بررسی تاثیر درمان جایگزین با بوپرنورفین بر افسردگی و منزوی وگوشه گیرشدن بعد از ترک در معتادان شهرستان مرودشت

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم رفتاری و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: IBSCONF02_176
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 10115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیژن قیاسی

دبیر آموزش و پرورش زرقان ، دکترای روانشناسی روانشناسی عمومی و مشاور کلینیک روانشناختی ایلیا در شیراز

چکیده

مقدمه: افسردگی در معتادان از شیوع بالایی برخوردار است. ترک اعتیاد وعدم مصرف ماده مخدر نیزبا علایمی همراه می شود که یکی از آنها افسردگی واضطراب است. یکی از درمانهاای جاایگزین در تارکاعتیاد به مواد مخدر، درمان جایگزین با بوپرنورفین ( قرص زیر زبانی ) است. بوپرناورفین یاک ناوع ماادهمخدر صنعتی است که می تواند از بروز علایم ترک پیشگیری نمایاد. تواویز بوپرناورفین ( باوپرو) بارایمعتادان به مواد مخدر حداقل با دو هدف عمده صورت می گیرد:الف) دسترسی به ماده ای خوراکی و کاهش اعتیاد تزریقی و بیماری های عفونی مرتبط با آن (ایدز، و ...).ب) کاهش ارتباط معتاد با توزیع کنندگان مواد مخدر و کم شدن میزان جرم و بزهکاری در جامعه.هدف تحقیق حاضر بررسی تأثیر درمان جایگزین با بوپرنورفین ( بوپرو ) در کاهش افسردگی بعد از درمااناست تا بر پایه شناخت موضوع، بتوان با طراحی برنامه ریزیهای مناسب در راساتای بهیناه شادن فرایناددرمانی اقدام نمود. اگر منظور از اعتیاد مصرف انواع مواد مخدر مثل تریاک و حشیش باشد، ساابقه آن باهقدمت خود تاریخ است و اگر مقصود اعتیاد به مفهوم امروزی است، تاریخ آن فراتر از دو سه قرن اخیر نمیرود. سومریها ، آشوریها، بابلیها، مصریان ، هندیان، قوم اینکا (ساکنین قدیم پرو در آمریکای جناوبی) باادلایل فراوان که در کتب مختلف ذکر شده با انواع مواد مخدر، مثل تریاک، حشیش ، برگهای کوکاا، قاار های مخدر و بعضی گیاهان دیگر که مصارف دارویی داشته و دارند آشنا بوده اند و بای تردیاد در آن ادواردور تاریخ که پزشکی با جادوگری مخلوط بوده و بسیاری از انسانها از روی توربه با خواص بعضی از گیاهانآشنا شده و با آنها به خود درمانی می پرداخته اند، صحبتی از اعتیاد به مفهوم امروزی نمی توانسته وجاودداشته باشد.مواد و روش ها: در مطالعه حاضر که از دسته مطالعات کارآزمائی قبل و بعد (Bef ore and af t er t ri al)بود، با در نظر داشتن حداکثر خطای نمونه گیری برابر 5درصد و حدود اطمینان 95درصد، نمونههایی شامل 150نفر از معتادان مراجعه کننده به مراکز متادون وبوپرنورفین درمانی، انتخاب شده و موردپرسش قرار گرفتند. پرسشنامه 21سوالی Beckدر دو مرحله (قبل از شروع درمان با بوپرنورفین و یکماهپس از درمان با بوپرو) در اختیار نمونه ها قرار گرفت. نمرات هر دو آزمون Beckتوسط نرم افزار آماری SPSSویرایش هیدهم مورد توزیه و تحلیل قرار گرفت. برای مقایسه فراوانی افسردگی و همچنین شدتآن در بیماران مورد مطالعه، از آزمون های غیرپارامتریک Mc-Nema

کلیدواژه ها

افسردگی، اعتیاد به مواد مخدر، قرص بوپرنورفین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.