بررسی بحث تغییر جنسیت از منظر فقه و حقوق اسلامی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم رفتاری و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: IBSCONF02_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 977
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده صبری سیدی

مدرس دانشگاه و عضو شورای شهر شهرستان بجنورد، خراسان شمالی. ایران

چکیده

تغییر جنسیت یکی از موضوعات مهمی است که نهتنها از دید پزشکی بلکه به لحاظ مباحث حقوقی حائز اهمیت است. اگرچهدرگذشته این مباحث کموبیش وجود داشته ولی اکنون با پیشرفت تکنولوژی و علم پزشکی، ابعاد جدیدتری در فرا روی ماگشوده شده است. از طرفی دیگر در اکثر نظامهای حقوقی و نیز طبق نظر مشهور فقهای معاصر، تغییر جنسیت درصورتیکهازلحاظ پزشکی ضروری تشخیص داده شود، مجاز میباشد. بنابراین اگر شخصی اقدام به تغییر جنسیت کند، لازم است بررسیشود که این موضوع چه آثار حقوقی در بردارد. با پیشرفت علم و فناوری مسائل جدیدی به وجود آمده که همواره موردبحث وبررسی کارشناسان میباشد. یکی از این مسائل که موردتوجه پزشکان و حقوقدانان قرار گرفت، وجود افراد ترانس سکسوال1است. اینها افرادی هستند که ازنظر جسمی دارای اندامهای جنسی سالم ولی ازنظر روحی دارای مشکل میباشند؛ به اینمعنی که ازلحاظ روحی و روانی نمیتوانند جنسیت خودشان را قبول کنند، مردانی که دنبال زندگی زنانه هستند و زنانی کهمیخواهند مثل مردان زندگی کنند. ترانس سکسوالیسم یک بیماری روانی است که درنهایت منجر به تغییر جنسیت میشود.در این مقاله بحث تغییر جنسیت از منظر فقه و حقوق اسلامی مورد بررسی قرار گفته است

کلیدواژه ها

تغییر جنسیت، سکسوال، فقه و حقوق،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.