پیش بینی گرایش به اندیشه انتقادی بر اساس صلاحیت راهبری اعضای هیات علمی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم رفتاری و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: IBSCONF02_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر نوشادی

عضو هیات علمی دانشگاه یاسوج

مجید علی پوربهزادی

دانشجوی کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی

چکیده

هدف پژوهش حاضر، پیش بینی و گرایش به اندیشه انتقادی اساتید دانشگاه بر اساس صلاحیت راهبری آنان بود. جامعه آماری پژوهشحاضر شامل تمامی اساتید تمام وقت دانشگاه اصفهان به تعداد 500نفر در سال تحصیلی 93-92بود که از میان آنها نمونه ای مشتملبر 217استاد بر اساس جدول نمونه گیری مورگان و کرجسی و با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقها ی انتخاب شدند. روش تحقیق،توصیفی از نوع همبستگی بود. در پژوهش حاضر از دو ابزار استفاده به عمل آمد: الف) مقیاس گرایش به اندیشه انتقادی (ریکتس، 2003،)مشتمل بر 33گویه و در بردارنده 3مؤلفه خلاقیت، بلوغ شناختی واشتغال ذهنی ب) مقیاس صلاحیت راهبری مشایخ(1383 )که دارای 90گویه و 9مؤلفه کمک و راهنمایی، تبحر و درایت علمی و روابط انسانی میباشد. روایی مقیاسها با روش تحلیل عامل به شیوه تأییدیو پایایی مقیاسها با ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد که ضریب برای مقیاس گرایش به اندیشه انتقادی برابر با 0/95و برای مقیاسراهبری برابر با 0/82به دست آمد. نتایج حاصل از تحلیل دادهها نشان داد که رابطه مثبت و معناداری بین مؤلفه صلاحیت راهبری وگرایش به اندیشه انتقادی در بین اساتید وجود داشت. از طرفی یافته ها نشان دادند که 67درصد از واریانس گرایش به اندیشه انتقادی بهوسیله متغیرهای پیشبین قابل توضیح است که در این بین مؤلفه کمک و راهنمایی سهم مثبت و معناداری داشت. همچنین اعضایهیأت علمی خود را در تمامی ابعاد راهبری و اندیشه انتقادی پایینتر از حد مطلوب ارزیابی نمودند

کلیدواژه ها

راهبری، گرایش به اندیشه انتقادی، اساتید دانشگاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.