بررسی کارایی دستگاه های آب شیرین کن خانگی در سطح شهر اهواز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF01_338
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 570
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم علی امیری ابراهیم محمدی

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست گرایش آب و فاضلاب، دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان

مهدی مسعودی نیا

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست گرایش آب و فاضلاب، دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان

حسین یوسف نیا

کارشناس ارشد آلودگی محیط زیست- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان

چکیده

تامین آب آشامیدنی سالم یکی از اهداف مهم در جوامع بشری است امروزه کاربرد روشهای تصفیه آب در نقطه ورود به ساختمان (POE) و تصفیه در نقطه مصرف (POU) می تواند حائز اهمیت باشد. این مطالعه در شهر اهواز و به دلیل گستردگی استفاده از آب شیرین کن های خانگی انجام گردید در این مطالعه 10 آب شیرین کن خانگی از دو مارک C.C.K و PURICOM انتخاب شد. در 3 فاز 2 ماهه ٬ فاز اول شرایط بهره برداری صاحبان دستگاهها ٬ فاز دوم تعویض پیش فیلتر و فاز سوم تعویض سه فیلتر پیش تصفیه ٬ متغیرهای کلیفرم گرماپای، HPC، کلر باقیمانده ٬ کدورت، pH ، ٬ TDS ٬ EC غلظت کلرور ٬ سولفات ٬ کربنات ٬ بیکربنات ٬ مس ٬ روی ٬ سرب آب ورودی و خروجی این دستگاهها سنجش گردید. آزمایشات بر اساس ویرایش بیستم کتاب standard motod انجام و یافته ها توسط SPSS 16 و EXCEL آنالیز شد. آب شیرین کن های خانگی در هر 3 فاز کلر باقیمانده آب را حذف و pH آب را کاهش داده که در پایان فاز اول 13%، فاز دوم 63/3% و فاز سوم 61% نمونه های آب خروجی دارای pH کمتر از 6/5 بود. در فاز اول رشد HPC درآب خروجی آب شیرین کن ها 59% بیش از 500CFU/mL ولی در فاز دوم و سوم 100% کمتر از 500CFU/mL بود. کدورت 96/7% نمونه های آب خروجی کمتر از 1NTU و 3/3 درصد در محدوده NTU(1-5 بود. درصد حذف TDS توسط آب شیرین کن ها 98% 0 سولفات 93%0 کلرور 93%0 بیکربنات 95%0 مس 0 روی و سرب به ترتیب 97%0 96/2% و 96/2% بود. رشد باکتریهای هتروتروف در آب شیرین کن های خانگی اتفاق افتاد. pH را از حد مجاز EPA و استاندارد های ایران پایین تر آورده و کلر بافیمانده را حذف و دیگر متغیر ها از حد مطلوب EPA و استانداردهای ایران خیلی پایین تر آورده بین دستگاه های C.C.K و PURICOM تفاوت معنی داری نبود.

کلیدواژه ها

وسایل تصفیه در نقطه مصرف ٬ آب شیرین کن، اسمز معکوس، اهواز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.