مطالعه بافت زایی استخوان ران در کبک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF01_319
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 746
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شادی هاشم نیا

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

طناز میر

دانشجوی کارشناسی ارشد بافت شناسی ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

چکیده

تفاوت بافت استخوانی پرندگان با پستانداران موجب می شود که این بافت شکل گیری متفاوتی را بین این دو دسته از حیوانات نشان دهد. در پرندگان در خصوص مراحل تکوین و تکامل اندام حرکتی جنین و اجزا سازنده آن مطالعاتی صورت گرفته است. در این میان گروهی از این مطالعات در خصوص نحوه و زمان شکل گیری استخوان های اندام حرکتی پرندگان بوده است. در این مطالعات اختلافاتیبین توالی زمانی این شکل گیری دیده شده است. مشخص نیست که این تفاوتها، به دلیل اختلاف در طول دوره انکوباسیون، اختلاف در رفتار حرکتی(و در نتیجه تفاوتهای آناتومیک) پرندگان مطالعه شده و یا عوامل شناخته نشده دیگر باشد. با توجه به طول دوره انکوباسیون 23 روزه و رفتار حرکتی ویژه در کبک و همچنین کمبود اطلاعات پایه ای در خصوص اندام حرکتی این پرنده برآن شدیم تابافت زایی استخوان ران(به عنوان یکی از استخوان های بلند اندام حرکتی) را مورد بررسی قرار داده و به بیان تفاوت ها و شباهت های مدل فوق با سایر پرندگان بپردازیم. بدین منظور جنین های 6 تا 21روزه کبک مورد استفاده قرار گرفتند. جنین ها در محلول بوئن فیکس شدند. پس از ثبوت، اندام حرکتی پسین جدا و در دستگاه پاساژ بافت قرار داده شد. از ناحیه ران نمونه های آماده شده، با روش پارافین قالب گیری کرده و برش های 5 میکرونی قالب ها را با روش های هماتوکسیلین ائوزین، - تری کروم ماسون و آلسین بلو ون - گیسون رنگ آمیزی کردیم. مطالعه میکروسکوپیک اسلایدهای به دست آمده نشان داد که شکل گیری این استخوان در کبک شباهت های زیادی با بلدرچین و جوجه دارد. به نظر می رسد که این شباهت ها می توانند به عنوان یک الگو در ریخت زایی استخوان های بلند در پرندگان مطرح شوند. الگویی که تفاوت هایی را با این الگو در پستانداران نشان می دهد.

کلیدواژه ها

کبک، ران، بافت زایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.