بررسی تاثیر پرایمینگ بذر برخصوصیات جوانه زنی گیاه شبدر قرمز( Trifolium pratense ) در شرایط تنش خشکی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF01_316
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروین رستگاری

دانشجوی ارشداگرواکولوژی دانشگاه جیرفت

مهرانگیز جوکار

استادیاربخش علوم گیاهی دانشگاه جیرفت

مهدیه امیری نژاد

استادیاربخش علوم گیاهی دانشگاه جیرفت

چکیده

به منظور بررسی تاثیر پرایمینگ بذر بر استقرار و رشد گیاهچه شبدر قرمز در شرایط تنش خشکی آزمایشی در سال 1393 درآزمایشگاه زراعت و باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت اجرا گردید.آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتور اول چهار سطح پرایمینگ: تیمار شاهد(بدون پرایم)، بذور هیدروپرایمینگ، محلول های اسمو پرایم 2- بار کلرید کلسیم و 2-بار نیترات پتاسیم و فاکتور دوم سه سطح تنش خشکی :0، -2 و 4- بار با استفاده از پلی اتیلن گلیکول 6000 بود. نتایج نشان داد پرایمینگ باعث بهبود خصوصیات جوانه زنی و کاهش متوسط زمان جوانه زنی نسبت به تیمار بدون پرایم (شاهد) شد. بیشترین درصد جوانه زنی با میانگین 62/55 درصد متعلق به تیمار نیترات پتاسیم و کمترین ز مان لازم برای جوانه زنی (5/10) در تیمار اسموپرایم کلرید کلسیم در سطح تنش شاهدو بیشترین سرعت جوانه زنی(8/97) در تیمار اسموپرایم کلرید کلسیم در سطح بدون تنش مشاهده گردید بیشترین شاخص بنیه بذر در تیمار اسمو پرایم Cacl2 در سطح بدون تنش 2/88 حاصل شد که نسبت به شاهد 31 درصد افزایش داشت. بیشترین طول ساقه چه و ریشه چه متعلق به تیمار هیدروپرایمینگ به میزان 2/24 و 2/74 سانتی متر بود. بیشترین نسبت R/S مربوط به تیمار اسموپرایم کلرید کلسیم به میزان1/56 بود که نسبت به شاهد 9 درصد افزایش نشان داد.

کلیدواژه ها

تنش خشکی، جوانه زنی، Cacl2، KNO3، پرایمینگ، شبدر قرمز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.