استفاده از ارقام بومی گیاهان فضای سبز شهری به منظور دستیابی بهمنظرسازی پایدار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF01_289
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 463
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه مصدق

دانشجوی کارشناسی ارشد فضای سبز دانشگاه آزاد نور

سیده خدیجه مهدوی

عضو هیئت علمی فضای سبز دانشگاه آزاد نور

جلال محمودی

عضو هیئت علمی فضای سبز دانشگاه آزاد نور

سعید گزمه

فوق لیسانس خاکشناسی

چکیده

برای تعیین گونه های گیاهی برای کشت در فضای سبز هر منطقه متناسب با شرایط میکروکلیمائی و زراعی آن منطقه و با توجه به مقاومت گیاهان نسبت به عوامل نامساعد تصمیم گیری شده و با توجه به تنوع شرایط خاکی و آب و هوایی و به خصوص کیفیت و کمیت آب و خاک در مناطق مختلف شهر و استان گلستان این مقوله باید لحاظ شود. این پژوهش به منظور استفاده بهینه از ارقام بومی موجود در منطقه شهر کردکوی در راستای توسعه فضای سبز شهر صورت گرفت همچنین با توجه به نوع خاک، اقلیم و آب منطقه گیاهان فضای سبز بومی سازگار با منطقه جهت استفاده در پارکها و فضای سبز شناسایی و معرفی می شود. به این صورت که ابتدا مناطق مورد مطالعه شناسایی و به صورت تصادفی 3 نمونه خاک قالب پارک ها و بلوار از عمق 30- 0 سانتی متر نمونه برداری گردیید و آزمایشیات لازم ( - pH ، EC ، درصد رس خاک، درصد زی و درصد شن، مواد آلی) صورت گرفت. بررسی محدودیتهای خاک نشان داد که یکی از عمده ترین مشکلات و محدودیت های خاک فضای سبز شهر کردکوی سبک بودن خاک به دلیل بالا بودن درصد شن می باشید که این امر باعث می شود که املاح موجود در خاک در اثر آبیاری شدید به اعماق پایینتر شسته شود و از منطقه ریشه خارج گردد. همچنین با توجه به آمار هواشناسی تا سال 2020 نشان می دهد که بارندگی در سالهای آینده در غرب استان گلستان رو به کاهش می باشد پس استفاده صحیح و بهینه از منابع آبی در فضای سبز شهری مورد توجه می باشد که در این راستا توصیه می شود از سیستم هایی در آبیاری بلوارهای فضای سبز شهری و پارکها استفاده شود که از هدر رفت آب جلوگیری کند.

کلیدواژه ها

آمار هواشناسی، منابع آب و خاک، فضای سبز، منظرسازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.