بررسی نقش صندوق اعتبارات خرد در توانمندسازی اقتصادی زنان روستایی(موردمطالعه: شهرستان شوش)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF01_269
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 763
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما کیخواه

دانش آموخته رشته ترویج و آموزش کشاورزی

عبدالعظیم آجیلی

دانشیار رشته ترویج و آموزش کشاورزی

معصومه فروزانی

استادیار رشته ترویج و آموزش کشاورزی

عباس عبدشاهی

استادیار رشته اقتصاد کشاورزی

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش صندوق اعتبارات خرد در توانمند سازی اقتصادی زنان روستایی صورت پذیرفته است. روش تحقیق پیمایشی بوده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن با نظر صاحب نظران و انجام مطالعه پیشاهنگ با ضریب آلفای کرونباخ 84 درصد تأیید شده است. جامعه آماری، اعضای صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی پنج روستای (ولیعصرعجل ا...)، سید محمد، سید عبداله، بیت اسماعیل و مهاجرین( شهرستان شوش واقع در استان خوزستان بوده اند. تعداد کل اعضاء 154 نفر بوده که با توجه به جدول مورگان تعداد نمونه آماری 110 نفر تعیین گردیده و روش نمونه گیری انتساب متناسب بوده است. نتایج مطالعه نشان داد که بین مدت عضویت اعضاء در صندوق اعتبارات خرد، تعداد وام های اخذ شده از صندوق اعتبارات خرد توسط اعضاء و همچنین بین شرکت اعضاء در کلاس های آموزشی صندوق اعتبارات خرد و توانمندی اقتصادی زنان روستایی در سطح 1 درصد رابطه آماری مثبت و معنی داری وجود داشته است. بر اساس نتایج تحلیل خوشه ای، بین توانمندی اقتصادی اعضائی که مدت عضویت و تعداد وام های گرفته شده بیشتری داشتند و اعضائی که مدت عضویت و تعداد وام گرفته شده کمتری داشتند، در سطح 1 درصد تفاوت آماری معنی داری وجود داشت. به طوری که اعضاء با مدت عضویت و تعداد وام گرفته شده بیشتر، در بعد اقتصادی توانمند تر بودند. با استفاده از فرمول ISDM ، حدود 7 / 65 درصد از اعضاء در دو طبقه نسبتأ قوی و قوی از لحاظ توانمندی اقتصادی قرار دارند.

کلیدواژه ها

صندوق اعتبارات خرد، زنان روستایی، توانمندسازی، توانمندسازی اقتصادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.