بررسی فونستیک خانواده فورمیسیده (Hymenoptera:Formicidae) در شهرستان دشتستان ، استان بوشهر ، ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF01_232
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان افشاری

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه شهید بهشتی ، تهران ، ایران

ولاء حیدری کیا

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه شهید بهشتی ، تهران ، ایران

شاهرخ پاشایی راد

استادیارگروه علوم جانوری ، دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه شهید بهشتی ، تهران ، ایران

چکیده

مورچه ها مانند زنبور عسل و موریانه ها حشرات اجتماعی هستند و کلنی تشکیل می دهند. این حشرات از راسته بال غشاییان، خانواده فورمیسیده می باشد و شامل 20 زیرخانواده، 358 جنس و بیش از 11006 هزار گونه توصیف شده اند و در اواسط دوران کرتاسه زمین شناسی ( 130 تا 110 میلیون سال پیش)، روی زمین ظاهر شده و تکامل حاصل نموده اند. مورچه ها سهم بسزایی در اکوسیستم ها بخصوص مناطق بیابانی دارند . با این وجود تا کنون مطالعات اندکی بر روی مورچه های بیابانهای ایران صورت گرفته است. در این تحقیق ما مطالعه ای در مقیاس کوچک بر روی جوامع مورچه های شهرستان دشتستان از توابع استان بوشهر انجام دادیم شهرستان دشتستان در شرق استان بوشهر از جنوب به شهرستان دشتی ، از مغرب به شهرستان بوشهر و تنگستان از شمال غرب به شهرستان گناوه و از مشرق و شمال شرق به استان فارس منتهی می شودکه دارای آب وهوای گرم وخشک می باشد.مطالعه در بهار سال 1394 انجام شد. نمونه ها درالکل 96 ٪ حفظ و جمع آوری شدودر دانشگاه شهید بهشتی به آزمایشگاه Biosystematics ارجاع شد. برای شناسایی گونه از کلید های و Bolton ، Collingwood و Balkan استفاده شده است.مجموع 5 گونه مورچه از 6 جنس متعلق به 3 زیرخانواده شناسایی نمودیم.

کلیدواژه ها

گرم وخشک , بیابان , اکوسیستم , فورمیسیده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.