بررسی آت اکولوژی گونه ی اندمیک Cousinia jacobsii Rech.F پراکنده در نواحی زاگرس غربی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: PDCONF01_201
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 686
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور،
گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور،
چکیده
در این تحقیق، آت اکولوژی گونه ی Cousinia jacobsii Rech.F که گیاهی دوساله یا چند ساله یک بار مثمر از خانواده Asteraceae و بومی استان ایلام است؛ بررسی شد. ابتدا زیستگاه های آن در سطح استان شناسایی شد که اغلب در مناطق جنگلی و کوهستانی قرار دارد. گونه ی مورد نظر از طریق استقرار پلات های تصادفی و تعیین سطح حداقل جمع آوری شد و خصوصیاتی نظیر ارتفاع، سطح پوشش، تراکم، ویژگی های اقلیمی و خصوصیات خاک رویشگاه های آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که این گونه در دامنه ارتفاعی 1541-2060 متر از سطح دریا، در خاک هایی با بافت لومی و لومی سیلتی با هدایت الکتریکی 0/68-0/75 دسی زیمنس بر متر و اسیدیته 8/13-7/7 رویش دارد. متوسط بارندگی سالانه رویشگاه ها 1777/1-350/6 میلی متر و میانگین دمای سالیانه 17/7-15/9 درجه سانتیگراد، سطح تاج پوشش 0/04 و تعداد آن در هکتار 20 عدد می باشد. برای تحلیل داده ها از تجزیه مؤلفه های اصلی (PCA) استفاده شد. با استفاده از نتایج بدست آمده عوامل تهدید کننده این گونه از جمله دخالت های انسان، لگدمال شدن توسط دام ها و آتش سوزی ، شناسایی و راهکارهایی برای حفاظت و بهبود وضعیت این گونه ارائه شد.کلیدواژه ها
آت اکولوژی ، گونه اندمیک ، Cousinia jacobsii ، استان ایلاممقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.