مدیریت کم آبیاری در زراعت کنجد در شرایط خشکسالی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF01_190
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد سرحدی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان

چکیده

با توجه به اهمیت تولید کنجد و مصرف بهینه آب در شرایط خشکسالی به منظور تعیین بهترین دور آبیاری برای تولید اقتصادی عملکرد کنجد در منطقه جیرفت آزمایشی در قالب بلوک های کامل تصادفی با هفت تیمار در سه تکرار از تیرماه 89 ، بمدت دو سال به مرحله اجرا درآمد. در این آزمایش تیمارهای دور آبیاری با استفاده از تبخیر تجمعی شامل تیمار یک: دور آبیاری براساس عرف زارع، تیمار دو: دور آبیاری پس از 90 میلیمتر تبخیر تجمعی، تیمار سه: دور آبیاری پس از 120میلیمتر تبخیر، تیمار چهار: دور آبیاری پس از 150 میلیمتر تبخیر، تیمار پنج: دور آبیاری پس از 180میلیمتر، تیمار شش: دور آبیاری پس از 90میلیمتر تبخیر قبل از ظهور گل و دور آبیاری پس از 180میلیمتر تبخیر بعد از ظهور گل و تیمار هفت: دور آبیاری پس از 180 میلیمتر تبخیر قبل از ظهور گل و دور آبیاری پس از 90 میلیمتر تبخیر تجمعی از تشتک تبخیر بعد از ظهور گل بودند. پس از برداشت، مقدار عملکرد و اجزاء عملکرد اندازه گیری شد. نتایج نشان داد بین تیمارها تفاوت معنیداری از نظر تأثیر آنها بر عملکرد و اجزاء عملکرد وجود داشت. با افزایش فاصله بین آبیاری ها عملکرد، اجزای عملکرد و رشد گیاه کاهش یافت.

کلیدواژه ها

تبخیر، خشکسالی، دور آبیاری، کنجد، عملکرد و اجزاء عملکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.