بررسی کاریوتیپ 3 گونه از خانواده گرامینه ( Poaceae ) با استفاده از روش سیستم آنالیز تصویری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF01_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 556
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق پورمرادی

نویسنده مسئول مکاتبات، مربی پژوهش، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران،

سید محسن حسامزاده حجازی

استادیار، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران

چکیده

با هدف بررسی سیتوژنتیکی، 3 گونه از خانواده گرامینه (Poaceae) با استفاده از سیستم آنالیز تصویری مورد ارزیابی قرار گرفتند. پس از آماده سازی، رنگ آمیزی و بررسی میکروسکوپی نمونه ها، از سلولهای مناسب در مرحله متافاز میتوزی توسط میکروسکوپ مجهز به سیستم مانیتورینگ با بزرگنمایی 100عکسبرداری گردید. سپس کروموزوم ها توسط نرم افزار Photoshop جداسازی و مرتب شدند. با کروموزوم اندازهگیری و AR و CI محاسبه شدند. آماره های کاریوتیپی: VRC، A، DRL، %TF، %S فرمول کاریوتیپی Levan و گروه بندی Stebbins برای گونه های مورد بررسی محاسبه گردید. در این تحقیق گونه Coix lacyma-jobi دیپلوئید و دارای 2n=2x=20 کروموزوم بود. بررسی نشان داد در جنس Setaria که دارای پایه کروموزومی x=9 است، گونه Setaria viridis با 2n=2x=18 کروموزوم دیپلوئید بود. در این بررسی گونه Eleusine indica دیپلوئید و دارای 2n=2x=18 کروموزوم بود.

کلیدواژه ها

Coix lacryma-jobi، Setaria viridis، Eleusine indica، کاریوتیپ، سیتوژنتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.