پایش جامع خشکسالی حوضه آبریز دریاچه ه با استفاده از داده های سنجش از دور
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: PDCONF01_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 746
نویسندگان
استادیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی،دانشگاه ارومیه
دانش آموخته ارشناسی ارشد رشته آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه
چکیده
خشکسالی یک رویداد پیچیده است که در اثر به هم خوردن تعادل آب ایجاد شده و همواره بر حوزه های کشاورزی، آکولوژیکی و اجتماعی- اقتصادی تأثیر گذار می باشد. اگرچه تاکنون، شاخص های خشکسالی به دست آمده از داده های سنجش از دور برای پایش خشکسالی کشاورزی یا هواشناسی مورد استفاده قرار گرفته اند، ولی شاخصی وجود ندارد که بتواند به طور مناسبی بازتاب کننده اطلاعات جامع از خشکسالی از جنبه هواشناسی تا کشاورزی باشد. در تحقیق حاضر، به منظور پایش جامع خشکسالی حوضه آبریز دریاچه ارومیه از شاخص خشکسالی تلفیقی (SDI) به عنوان شاخص سنتز شده از شاخص وضعیت پوشش گیاهی(VCI)، شاخص وضعیت دمایی(TCI) و شاخص وضعیت بارش(PCI) استفاده شده است. بدین منظور، ابتدا سری داده های MOD13A3، MOD11A2 و TRMM3B43 طی دوره ی آماری 2001 تا 2012 دانلود شد. پس از پردازش اولیه، شاخص های خشکسالی با استفاده از داده های LST،NDVI و TRMM برای ماه می محاسبه و نقشه های شدت وضعیت خشکسالی تهیه شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که شدید ترین خشکسالی بر اساس شاخص VCI مربوط به سال های 2008 و 2001، بر اساس شاخص TCI مربوط به سال های 2008،2001و 2009 و بر اساس شاخص PCI مربوط به سال های 2009 و 2008 می باشد. همچنین نتایج به دست آمده از شاخص SDI به عنوان ترکیبی از سه شاخص مذکور، خشکسالی شدید در سال 2008 در گستره وسیع را تأیید نمود. در نتیجه، با استفاده از شاخص های ماهواره ای تلفیقی می توان بطور جامع نسبت به پیش بینی و برآوردهای منطقه ای پدیده خشکسالی در مناطق فاقد ایستگاه های زمینی و یا مناطقی با شبکه ایستگاه های زمینی پراکنده و نامنظم اقدام و نتایج بهتری برآورد کرد.کلیدواژه ها
آنالیز مولفه های اصلی، پایش جامع خشکسالی، MODIS، SDI، TRMMمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.