بررسی خواص آئرودینامیکی دو رقم عدس در رطوبت های مختلف

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 638
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نعمت دوستی

دانشجوی کار شناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید، مدرس رسمی آموزش و پرورش شهرستان پاکدش

مصطفی زارعی

استاد گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرامه، مدرس رسمی آموزش و پرورش شهرستان آباده

چکیده

در طراحی ماشین های کشاورزی، فرآیندها، سیستم های فرآوری، تولید، ذخیره سازی محصولات، تبدیل مواد، شناخت ودانستن خواص بیوفیزیکی محصولات امری ضروری است . خواص آئرودینامیکی محصولات از جملۀ این موارد است که در کاشت بذور، برداشت، انتقال محصولات و فرآوری آنها نقش مهمی دارد . در طراحی خرمنکوب ها ، کمباین ها، نقاله های نیوماتیکی، و انواع موزع های نیوماتیکی (بشقابی، استوانه ای، قارچی شکل) خواص آئرودینامیکی محصولات ضروری است . خواص آئرودینامیکی در کشاورزی ، سرعت حد و ضریب کشش محصولات کشاورزی را شامل می شود که در این میان سرعت حد نقش مهمتری دارد. در محصولات کشاورزی ضریب کشش بر اساس سرعت حد تعیین می گردد. در این مقاله سرعت حد بذور برای تعدادی از محصولات زراعی (غالت و گیاهان صنعتی ) که در صنایع غذایی از اهمیت بیشتری برخودارند ارائه می گردد. در این تحقیق خواص آئرودینامیکی عدس رقم سبز و قرمز که شامل سرعت حد، عدد رینولدز و ضریب باد بردگی در شناورسازی دانه عدس در پنج سطح رطوبتی ۹/۸۲، ۱۵ ، ۲۰ ،۲۵ و ۳۰ درصد بر مبنای تر تعیین گردید. آزمایش ها به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کامل تصادفی انجام شدند. نتایج تجزیه آماری نشان داد که سرعت حد،، عدد رینولدز و ضریب باد بردگی در رطوبت و تیمار های متفاوت در سطح احتمالی 1 ٪معنی دار می باشند.

کلیدواژه ها

خواص آئرودینامیکی، عدس، محتوای رطوبتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.