بررسی روش های نوین خشک کردن مواد غذایی و محصولات کشاورزی و پارامتر های موثر در طراحی خشک کن ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قدیر تقی زاده مقدم

مدرس گروه مکانیک دانشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آمل، ایران، آمل و کارشناس ارشد مکانیک بیوسیستم (مکانیک ماشین های کشاورزی)

رضا مهدوی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش مازندران

حسن یوسف نیا پاشا

کارشناس ارشد مکانیک بیوسیستم (مکانیک ماشین های کشاورزی)

چکیده

اگرچه خشک کردن یکی از پر کاربرد ترین روش های نگهداری محصولات کشاورزی و مواد غذایی به شمار می رود، اما کیفیت نهایی محصول تولید شده به عنوان یکی از شاخص های بسیار مهم در فرآیند خشک کردن باید مورد توجه قرار گیرد. تعیین و کنترل شاخص های کیفی محصول از جمله رنگ، مزه، طعم و بافت می تواند در نگهداری و بازاریابی محصول نهایی بسیار موثر باشد. از میان شاخص های کیفی ذکر شده، رنگ اولین و مهمترین شاخص در شکل ظاهری محصول است. دو عامل محدود کننده در طراحی خشک کن ها، یکی استفاده مناسب از انرژی و دیگری حفظ کیفیت محصول می باشد، بنابراین در خشک کردن کیفیت و هزینه نهایی محصول حائز اهمیت است. در این تحقیق روش های نوین خشک کردن مواد غذایی و محصولات کشاورزی بررسی شده است که این روش ها عبارتند از: خشک کردن به روش بستر سیال، خشک کردن به روش خورشیدی (خشک کن های خورشیدی)، خشک کردن به روش الکتروهیدرودینامیک، خشک کردن با استفاده از شیوه گرمادهی مایکروویو، خشک کردن انجمادی، استفاده از خشک کن (REFRACTANCE WINDOW) در صنایع غذایی، فرآیند حرارتی با فرکانس رادیویی و خشک کردن به روش های ترکیبی. مزایا، معایب و همچنین نمونه خشک کن طراحی شده با استفاده از این روش ها نشان داده شده است.

کلیدواژه ها

روش الکتروهیدرودینامیک، خشک کن انجمادی، خشک کن خورشیدی، انرژی، فرکانس رادیویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.