بررسی تاثیر تنش گرمایی بر پنج رقم مرکبات در شهرستان قصرشیرین با استفاده از داده های هواشناسی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: پنجمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF05_193
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 926
نویسندگان
مدیر تولید شرکت کشت و صنعت پیوند بیستون پارس
چکیده
امروزه در تجارت جهانی، مرکبات دومین صنعت بزرگ میوه ا ست. این میوه در اقلیم های گرم سیری و نیمه گرم سیری کهخاک منا سب،گرمای متو سط و رطوبت دائمی دارند به عمل می آید. دما مهمترین عامل اقلیمی تعیین کننده ک شت مرکباتاست. از یک سو خسارات سرما و یخبندان عملکرد این محصول باغی را تهدید می کند و از سوی دیگر دماهای بالا به دلیلتنفس بیش از حد، تشکیل میوه را به خطر انداخته و در عملکرد کلی ایجاد اختلال می کند.ارقام مورد بررسی پرتقال های والنسیا لیت و دلتا سیدلس، نارنگی تانگور اورتانیکا، لمون فینو و لایم بیرس با پایه نارنج بودند.در این تحقیق با استتتفاده از داده های هوااتتناستتی روزهایی که با ترکیب دمای بالا و رطوبت نستتبی پایین برای مرکباتخطرناک است محاسبه و نهایتا تعداد روزهای بحرانی در ماههای اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد و اهریور از نظر صدمه دمایبالا استخراج گردید. نتایج نشان داد که پرتقالهای والنسیا لیت، والنسیا دلتا سیدلس و لیموترش فینو در برابر دمای بالا همراهبا رطوبت پایین تحمل کمتری دااتن و دچار آفتاب سوختگی ادند اما لیمو ترش لایم بیرس و نارنگی تانگور اورتانیکا علائمآفتاب سوختگی را نشان ندادند.کلیدواژه ها
تنش گرمایی، دمای بالا، رطوبت نسبی، روزهای بحرانی، آفتاب سوختگیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.