هیستوژنز فولیکول های پر در جنین کبک چوکار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF05_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 404
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر خواجویی فرد

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان

شادی هاشم نیا

انجمن پژوهشگران جوان، دانشگاه شهید باهنر

چکیده

در مطالعات جنینی و ریخت زایی باتوجه به سهل الوصول بودن دسترسی پرندگان، این رده از جانوران می توانند مدل ها یتجربی مناسبی محسوب شوند. مطالعات زیادی پیرامون مورفولوژی ساختارهای دستگاه پوشاننده انجام شده است . کبک بهعنوان پرنده بومی کشورمان به تازگی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته اما تاکنون مطالعه ای در خصوص زمان و الگویشکل گیری فولیکولهای پر آن صورت نگرفته است . در مطالعه حاضر به بررسی این موضوع پرداخته ایم.بدین منظور جنین های کبک را از 5 روزگی تا پایان دوره انکوباسیون بررسی و پوست نواحی مختلف را با کمک رنگآمیزیهای H&E و تری کروم ماسون مطالعه نمودیم.نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که الگوی ظهور فولیکولهای پر و زنگدانه های ملانین از الگوی خاصی پیروی می کرد.هیستوژنز فولیکولهای پر به صورت پلاک های اپیدرمی بود که با رشد به صورت استوانه های اپیدرمی از سطح پوستبرجسته در نهایت به جوانه پر تبدیل گشتند. به طور کلی توالی اتفاقات در کبک و مرغ از یک الگوی مشابه پیروی می کند واختلاف زمانی در شکل گیری برخی ساختارها بین این دو پرنده را می توان به اختلاف طول دوره انکوباسیون آنها نسبت داد.

کلیدواژه ها

کبک، فولیکول پر، هیستوژنز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.