طراحی شبکه استنتاج الگوهای شاهد مکانیابی احداث سد زیرزمینی به روش میانگین هندسی در محیط GIS

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF05_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 646
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا بساطی

دانشجوی کارشناسی ارشد، منابع طبیعی (آبخیزداری)، دانشگاه ملایر

بهنوش فرخ زاده

استادیار گروه منابع طبیعی، مرتع و آبخیزداری، دانشگاه ملایر

مهیار یوسفی

استادیار گروه معدن، دانشگاه ملایر

چکیده

به منظور مکانیابی محل احداث سد زیرزمینی میتوان الگوریتمی را طراحی نمود تا اجرای عملیات مکانیابی و شناسایی نواحیهدف بر اساس مدل ارائه شده صورت گیرد. این مدل راهنمایی است که سبب شناسایی مناطق دارای بالاترین ویژگی های مناسبسد زیرزمینی، افزایش احتمال موفقیت و کاهش ریسک در شناسایی مکان های مناسب می گردد. هدف از مقاله حاضر طراحی و ارائهیک الگوریتم به منظور مکانیابی سد زیرزمینی به روش میانگین هندسی می باشد. در این راستا پس از تعریف یک مدل مفهومیمناسب، کلیه معیارها و خصوصیات مناسب جهت احداث سدزیرزمینی، شناسایی و در قالب یک مدل هدف جمع آوری گردید. سپس بااستفاده از تجزیه و تحلیل لایه های اطلاعاتی مختلف و با استفاده از تابع لجستیکی لایه های جدیدی به صورت نقشه های شاهد وپیشگو به دست آمد. پس از این مرحله با استفاده از روش میانگین هندسی، نقشه های شاهد وزندار تلفیق می گردند تا مناطقی کهدر آنها همه معیارهای مکانیابی یکدیگر را تایید می کنند به صورت یک نقشه معرفی شوند. در نهایت مراحل طی شده به صورتالگوریتمی ارائه شده است که در آن همه مراحل و روشهای مکانیابی قابل استفاده به صورت برنامه ریزی شده و به ترتیب اولویتآمده است.

کلیدواژه ها

طراحی الگوریتم مکانیابی، مدل مفهومی، سد زیرزمینی، میانگین هندسی، تابع لجستیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.