بررسی سرعت حرکت و ارتفاع برش دونوع کمباین (جاندیر 955 و k130) در برداشت گندم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF05_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زاهد بازوند

کارشىاسی ارشد مکانیزاسیون

سیروس نوری

کارشىاسی ارشد مکانیزاسیون

منصور بهروزی لار

استاد تمام گروه مکانیزاسیون دانشگاه شوشتر

رضا یاری

کارشناسی ارد اصلاح نباتات

چکیده

کشاورزی یکی از بخش های تأثیرگذار در اقتصاد هر کشور است که می تواند نقش مهمی را در استقلال سیاسی- اقتصادی ایفا کند. گندم بخاطر نقش مهمی که در عرصه سیاسی و اقتصادی کشورها به خصوص کشورهای درحال توسعه ایفا می کند، یک محصول استراتژیک در تمام دنیا به حساب می آید. کنترل ضایعات در هنگام برداشت گندم توسط کمباین از عمده ترین چالش ها در تولید گندم محسوب می شود. نرخ تغذیه از عوامل مؤثر بر این تلفات می باشد که به دوعامل سرعت پیشروی و ارتفاع برش وابسته است. همچنین نوع کمباین نیز در ریزش تأثیرگذار می باشد. بنابراین به منظور بررسی اثر نوع کمباین، سرعت پیشروی و ارتفاع برش بر تلفات کمباین، آزمایشی با دو نوع کمباین کردستان مدل K130 و کمباین جاندیر مدل 955، دو سطح ارتفاع برداشت (10 و 20 سانتی متر) و سه سطح سرعت پیشروی (2، 4 و 6 کیلومتر بر ساعت) در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد با کاهش ارتفاع برش و افزایش سرعت پیشروی تغییرات زیادی در افت کلی کمباین کردستان حاصل نشد اما در کمباین جاندیر با افزایش سرعت پیشروی و کاهش ارتفاع برش میزان افت کلی افزایش پیدا کرد. در کمباین دروگر کردستان کمترین و بیشترین افت کلی به ترتیب 1/03% و 1/43% و در کمباین جاندیر 955 کمترین و بیشترین افت کلی به ترتیب 3/53% و 6/55% بودند که نشان دهنده برتری کمباین کردستان بر جاندیر است.

کلیدواژه ها

گندم، کمباین کردستان، k130، کمباین جاندیر 955، سرعت پیشروی، ارتفاع برش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.