امکان سنجی توسعه توریسم دریاچه ای بخش چهار دانگه شهرستان ساری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF05_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 656
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی خداداد

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه گلستان،گرگان

مهدیه نخعی

دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند، مرند، ایران

علی مهدوی

دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند، مرند، ایران

چکیده

این پژوهش با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی، مطالعات میدانی و تعیین نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها به شیوه سوات به ارائه استراتژی و بررسی راهبردهای مناسب برای توسعه ی جاذبه های طبیعی توریسم بخش چهاردانگه شهرستان ساری با تأکید بر منطقه باداب سورت، دریاچه پله ازنی و دریاچه میانشه پرداخته است. در صورت برنامه ریزی اصولی و مناسب و همچنین شناسایی مزیت ها و محدودیت های دریاچه های مذکور و باداب سورت می توان به توسعه منطقه و در نتیجه توسعه منطقه ای امیدوار بود. از این رو این سوال مطرح می شود که قابلیت ها و محدودیت های توسعه گردشگری منطقه کدامند؟ برای توسعه صنعت توریسم در این منطقه چه راهبردها و راهکارهایی وجود دارد؟ نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها حاکی از این است که آستان آسیب پذیری جاذبه های طبیعی ذکر شده به خاطر گردشگری بودن بالاست در بین نقاط قوت در منطقه مطالعه شده عوامل محیطی و اکولوژیکی نظیر چشم اندازهای زیبا و منحصر به فرد، جنگل، کوه، دریاچه، چشمه و ... به همراه فضاهای سبز به عنوان مهمترین مزیت این جاذبه ها جهت توسعه گردشگری به شمار می آید که به منظور استفاده بهینه از این عوامل بر توسعه اکوتوریسم (گردشگری طبیعی) و گردشگری در طبیعت، توریسم ورزشی و ... تأکید می شود. و نیازمند بازنگری و ارائه راهکارهای مناسب و همچنین مدیریت واحد جهت برطرف کردن محدودیت ها و استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل گردشگری آن می باشد.

کلیدواژه ها

راهبردهای مناسب، توسعه توریسم، بخش چهاردانگه شهرستان ساری، باداب سورت، دریاچه پله ازنی، دریاچه میانشه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.