بازتاب نقش منظری آب و چگونگی تاثیر آن در شکل گیری خانه های سنتی (نمونه موردی خانه عباسیان)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس سالانه علمی - تخصصی عمران، معماری، شهرسازی و علوم جغرافیا در ایران باستان و معاصر
  • کد COI اختصاصی: SCEAUG01_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا روحی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشدمعماری،واحدتهران شرق(قیامدشت)،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران

سارا طاهرسیما

استادیاردانشکده هنرومعماری،واحدتهران شرق(قیامدشت)،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران

چکیده

در ایران باستان آب پیام آور روشنایی و پاکی به شمار می رفت و از ارزش زیادی برخوردار بود. آب در نزد ایرانیان نه تنها برای رفع نیازها مورد استفاده قرار می گرفته، بلکه از لحاظ معنوی و روحی نیز تاثیر بسیاری داشته است. آب با قابلیت های مختلف خود مانند حیات، تازگی، درخشندگی، پاکیزگی، رونق و رواج روشنایی، سکون و آرامش و تحرک، احساس های متفاوت در روح و روان انسان گذارده است آب به عنوان عنصری حیات بخش ونمادی از تقدس تازگی طراوت ،تجدید حیاط و برکت و فراوانی است و در برگیرنده همه امکانهای بالقوه زندگی است که از عناصر ضروری برای انسان محسوب می شود ،همه انسانها علاقه غریزی نسبت به آب دارند و آب توانایی بی نظیری در برانگیختن ذهن انسان دارد و انسان ضمن توجه به مسائل زیباشناختی و حفظ محیط طبیعی به گونه ای عمل کرده که پاسخگوی نیاز اقلیمی آن منطقه می باشد. عنصر آب به عنوان عنصر طبیعی و حیاط به عنوان عنصر اساسی در شکل گیری معماری سنتی نقش داشته اند . چهار چوب مقاله بر مبنای نقش منظری آب و تاثیر آن بر اقلیم گرم و خشک و بکار گیری فنون مختلف جهت استفاده وتامین آب در خانه های سنتی می پردازد .

کلیدواژه ها

آب ،حوض،محیط طبیعی،پایداری اقلیمی،حیاط خانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.