بررسی جایگاه مرکز محله در افزایش حس هویت مکانی در فضاهای شهری
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس سالانه علمی - تخصصی عمران، معماری، شهرسازی و علوم جغرافیا در ایران باستان و معاصر
- کد COI اختصاصی: SCEAUG01_134
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 722
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری واحد علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران دانشجوی کارشناسی ارشد معماری واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
گروه معماری، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران
چکیده
در گذشته فضاهایی در شهرها وجود داشته که محل ملاقات و گفتگوی شهروندان بوده و افراد در این مکان ها گردهم می آمدند و بر مبنای سنت های کهن (جشن ها ، اعیاد ، مراسم مذهبی و .....) با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و معاشرت می نمودند. محیط های شهری جایی بود که در آن انسان به ارضای نیازهای اجتماعی خود می پرداخت. اما آنچه امروز حاصل آمده غیر از مکانها و فضاهایی است که ماهیت خود را از دست داده و جز خاطره ی نامطبوع برای شهروندان، چیزی همراه ندارد. اجتماعی شدن در جامعه ای با فرهنگ به این معناست که ما شروع به درک محیط خود می کنیم و رابطه خود با محیط را تغییر می دهیم . قواعد، شیوه های نگرش ما در دیگران و خودمان، پاداش ها و کیفرهای ما و انتظاراتی که برای خودمان و دیگران داریم همه اجتماعی هستند. گروههای مردم اساساٌ به علت تفاوتهای اجتماعی و فرهنگی فرق می کنند..رابطه میان انسان و شهر رابطه ای پویاست که به گروه بزرگی از دگرگونی های اعم از سیاسی اجتماعی اقتصادی و .. می انجامد. فرهنگ را می توان مهمترین حلقه ارتباطی میان این دو به شمار آورد .این مقاله سعی بر آن دارد با بررسی جایگاه مرکز محله در افزایش حس هویت مکانی در محله های شهری راهکارهایی ارائه نماید تا با مطلوب شدن فضای محله های شهری و تقویت حس تعلق خاطر شهروندان گامی در جهت توسعه پایدار فضاهای شهری برداشته شود. تأکید این مقاله بر روی مفهوم هویت مکان و اهمیت مرکز محله در راستای نیل به این مفهوم در محله است.کلیدواژه ها
هویت مکانی ، حس تعلق خاطر ، محلات شهری ، فضای شهری مرکز محلهمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.