بررسی اشعارو اندیشه عرفانی عطار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی ادبیات غنایی
  • کد COI اختصاصی: LYRICLIT01_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 778
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صبا امیریان

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

شعر عارفانه از جمله اشعاری است که در زمره اشعار غنایی قرار گرفته است و بزرگترین بخش ادبیات غنایی را اشعار عرفانی تشکیلمی دهد. شعر عارفانه در زمره اشعاری است که نیاز به تامل و تعمق زیادی دارد از این رو بسیاری را بر این وا داشته است که به بررسی وتحلیل آن بپردازند. درک بسیاری از مفاهیم عرفانی نیاز به باز کردن این مفاهیم و نمادهایی دارد که هر شاعر از جمله عطار آنها را به کاربرده. در این مقاله بحث اصلی پیرامون اشعار و اندیشه عارفانه عطار و باز کردن مفاهیم زیر ساختی و کلمات نمادینی است که دراشعارش به کار برده و همچنین بررسی ابیاتی که در آنها آیات و روایات قرآنی است و بیان عالم ماده و خیال، نماد ،سمبل و داستانهاییکه هم در قرآن بیان شده و هم در روایات مذکور است و این شاعر این موضوع را به خوبی در ابیات خود بیان کرده است.

کلیدواژه ها

شعر عرفانی، عالم ماده، عالم خیال، سیمرغ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.