معرفی نسخه خطی «مثنوی خسروشیرین» عبدالوهاب بن محمد معموری (قرن .11.ه)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش ملی ادبیات غنایی
- کد COI اختصاصی: LYRICLIT01_054
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1182
نویسندگان
دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی، واحد دهاقان، دانشگاه آزاد اسلامی، دهاقان، ایران
استاد زبان وادبیات فارسی، واحد دهاقان، دانشگاه آزاد اسلامی، دهاقان، ایران
چکیده
ادب غنائی، اشعاری است که از احساسات وعواطف فردی سخن می گوید دراین صورت شاعر با نگاهی عاطفی ودرونی به مسائلومشکلات خود ، رنگ فلسفی وجامعه شناختی میدهد و با طرح دیدگاههای روانی و فلسفی ، موقعیت انسان را در ارتباط با حیات وممات ، داشتن و نداشتن ، خوشبختی و بدبختی، عشق ونفرت و امثال این ها به شکلی مؤثر و معمولا اندوهناک توصیف می کند.نظامی گنجوی یکی ازبزرگان شعر وادب فارسی واز شاعران صاحب سبکی است که پیروان زیادی داشته ودر سبک ومضمونشعری مورد توجه بوده است واز بین منظومه های پنجگانه وی ، نظم لیلی ومجنون ، خسرو وشیرین بیشترین الگورابه مقلدین خود دادهاست. یکی از شاهکارهای نظم فارسی ، مثنوی خسرو وشیرین ، سرود عبدالوهاب بن محمد معموری است که براساس شواهد ثبت شدهدرفهرست کتب غنایی ایران ، به ظاهر درقرن 11 می زیسته ومقاله حاضر به بررسی آن ومقایسه با کلام نظامی- که این منظومه به تقلید از اوست- می پردازد.کلیدواژه ها
نظامی، معموری، خسرو و شیرین، فرهاد، ساقیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.