ادبیات غنایی و ادبیات تعلیمی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی ادبیات غنایی
  • کد COI اختصاصی: LYRICLIT01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2550
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کمال انصاری پور

دانشجوی دکتری، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران

حسین ایراندوست

استادیار زبان و ادبیات عرب، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

ادبیات فارسی از غنی ترین ادبیات جهانی است و لبریز از عواطف و احساسات درونی و قالب های گوناگون رایج زمان در تاریخپرفراز و نشیب این سرزمین. در ادبیات فارسی، شعر غنایی شعری است که گوینده آن از تمایلات و شور درونی و از احساسات و عواطفوجودی سخن بگوید، یا به تعبیری دیگر، شاعر تأثرات خود را در خصوص جوانی و پیری، زندگی و مرگ یاران و دل بستگان و موارد تأثربرانگیز دیگر در شعرش جلوه گر سازد. شعر غنایی شعری است که حاکی از عواطف و احساسات روحی شاعرش باشد؛ فخر و حماسه،حکمت و تعلیم، مدح و هجا، رثا، تشبیب، وصف، مناظره و نظایر آنها، همه داخل در این قسم هستند. از سوی دیگر بسیاری از شاهکارهایادبی مانند مثنوی مولوی، بوستان سعدی، حدیقه سنایی و منظومه های عطار، جنبه تعلیمی دارند و عرصه کاربرد ادبیات تعلیمی بسیاروسیع است. زیرا به هر حال، هر اثری، مطلبی را تعلیم می دهد.

کلیدواژه ها

ادبیات فارسی، شعر،ادبیات غنایی، ادبیات تعلیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.