بازیافت شیشه و اثرات زیست محیطی بازیافت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی توسعه و ترویج مهندسی کشاورزی و علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCONF02_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1343
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا سبزقبایی

استادیار گروه محیط زیست دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء (ص) بهبهان، بهبهان، ایران

مرضیه رئیسی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته آلودگی محیط زیست دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء (ص) بهبهان

چکیده

شیشه یکی از قدیمی ترین و پرمصرف ترین مواد در جهان می باشد و سالیانه میلیونها تن انواع شیشه تولید می گردد. با توجه به روند افزایش جمعیت نیاز به تولید آنها در حال افزایش است . از آنجا که شیشه ماده ای است که در طبیعت تجزیه نمی گردد و مدت زمان زیادی نزدیک به یک میلیون سال برای تجزیه شیشه لازم است مسئله تولید و انباشت ضایعات آن به معضل مهمی تبدیل گردیده است. شیشه از نظر بازیافت ماده ای منحصر به فرد است زیرا می توان بارها و بارها از آن استفاده کرد بدون آن که از کیفیت محصول کاسته شود بازیافت شیشه موجب صرفه جویی در مصرف منابع و مواد اولیه، صرفه جویی در مصرف انرژی، صرفه جویی در هزینه و فضای لازم جهت دفن، کاهش آلودگی های زیست محیطی از جمله آلودگی هوا، آلودگی آب، آلودگی معدنی، خروج گازهای گلخانه ای و همچنین ایجاد اشتغال، افزایش مشارکت و آگاهی های زیست محیطی می شود. بازیافت مواد را هکاری است که می توان از آن در جهت نیل به هدف توسعه پایدار و حفظ منابع و محیط زیست، استفاده نمود. لذا بر مسئولان امر است تا به بازیافت اصولی و علمی ضایعات شیشه اهمیت دهند و از دفن و رهاسازی این مواد که دارای ارزش اقتصادی نیز است، جلوگیری نمایند

کلیدواژه ها

شیشه، بازیافت، آلاینده، اثرات زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.