اثر تنش خشکی و کود نیتروژن بر عملکرد کمی بابونه آلمانی Matricaria chamomilla L
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنگره ملی توسعه و ترویج مهندسی کشاورزی و علوم خاک ایران
- کد COI اختصاصی: ISCONF02_109
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 693
نویسندگان
کارشناس حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویر احمد
دانشکده کشاورزی گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان
دانشکده کشاورزی گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان
کارشناس حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویر احمد
چکیده
هدف از اجرای آزمایش بدست آوردن تأثیر تنش خشکی و سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد کمی گیاه بابونه بود که با توجه به اینکه تاکنون در این منطقه و مناطق مجاور چنین تحقیقی انجام نگرفته، لذا این تحقیق از این جنبه دارای اهمیت است. آزمایش به صورت فاکتوریل، در قالب طرح کاملاً تصادفی در سال زراعی 1392 در منطقه یاسوج با 3 تکرار انجام شد، که تیمارهای آزمایش شامل کود نیتروژن در 3 سطح 0،5و100 کیلوگرم در هکتار و تنش خشکی در 4 سطح شاهد 0و1- بار،3- بار و 4- بار بودند صفات مورد ارزیابی شامل عملکرد گل عملکرد بیولوژیکی، شاخص برداشت و وزن هزار دانه بود. نتایج نشان داد اثر سطوح مختلف تنش خشکی بر عملکرد اقتصادی، عملکرد بیولوژیک و وزن هزار دانه در سطح احتمال 1 درصد معنیدار گردید و بر شاخص برداشت در سطح احتمال 5 درصد معنیدار گردید. بیشترین میزان عملکرد اقتصادی در تیمار N2S0 عدم تنش خشکی و مصرف 100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن به میزان 293/7 کیلوگرم در هکتار و کمترین میزان عملکرد اقتصادی در تیمار N0S3 کاربرد تنش خشکی در سطح 4- بار و عدم مصرف نیتروژن به میزان 108/3 کیلوگرم در هکتار به دست آمد. بیشترین میزان وزن هزار دانه در تیمار N2S0 عدم تنش خشکی و مصرف 100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن به میزان 7/96 به دست آمد. با توجه به اینکه بیشترین میزان عملکرد صفات مورد مطالعه در تیمار عدم کاربرد تنش خشکی و مصرف 100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن بدست آمد، لذا این تیمار به کشاورزان و کارشناسان توصیه می گرددکلیدواژه ها
بابونه ، وزن هزار دانه عملکرد گل ، یاسوجمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.