بررسی تاثیر درختان پده و گز بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک در جنگل های اطراف رودخانه کارون

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی توسعه و ترویج مهندسی کشاورزی و علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCONF02_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 838
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه جعفری گماری

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگل شناسی و اکولوژی جنگل دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سید محمد حجتی

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمدرضا پور مجیدیان

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

کورش بهنام فر

پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان

چکیده

درختان در مناطق خشک و نیمه خشک تاثیر عمیقی بر توزیع منابع خاک و فرایند های زیست شیمی داشته است. گونه پده و گز به عنوان گونه غالب در مناطق خشک، نیمه خشک و بیابانی هستند. این مطالعه با هدف بررسی اثر درختان پده و گز بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک در منطقه جنگلی اطراف رودخانه کارون در نزدیکی شهرستان گتوند صورت گرفت برای انجام این مطالعه خاک تحت پوشش درختان پده ،گز و نمونه شاهد در عمق 0-10 سانتی متری خاک و با استفاده از روش سیستماتیک-تصادفی به ابعاد 75*100 متر انجام شد در این مطالعه پارامتر های از قبیل : نیتروژن کل، فسفر و پتاسیم قابل جذب، چگالیظاهری، درصد رطوبت، درصدکربن آلی، آهک pH،EC بافت خاک، مورد مطالعه قرار گرفت آنالیز نتایج با استفاده از نرم افزار SPSSو جهت مقایسه میانگین ها از آزمون T-TEST و آنالیز واریانس یک طرفه استفاده گردید. نتایج نشان دادکه زیر تاج با بیرون تاج درختان پده اختلاف معنی داری بین پتاسیم، اسیدیته، رطوبت و بافت خاک وجود دارد. و در زیر تاج با بیرون تاج درختان گز فقط بین پتاسیم و هدایت الکتریکی اختلاف معنی داری وجود دارد. در دو توده پده، گز و شاهد اختلاف معنیداری بین آهک، پتاسیم، رطوبت، فسفر، بافت خاک و نسبت کربن به نیتروژن وجود دارد

کلیدواژه ها

پده، رودخانه کارون، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.