بررسی اقلیمی کشت پسته در استان اصفهان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنگره ملی توسعه و ترویج مهندسی کشاورزی و علوم خاک ایران
- کد COI اختصاصی: ISCONF02_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1950
نویسندگان
استادیار اقلیم شناسی جغرافیا دانشگاه پیام نور تهران ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی دانشگاه پیام نور اصفهان
چکیده
در بین عوامل تاثیر گذار در تولید محصولات کشاورزی ، شرایط اقلیمی از مهمترین متغیرهای محیطی می باشد . محصول پسته به عنوان یکی از محصولات پربازده و دارای مقاومت زیاد در برابر خشکی وشوری، نقش قابل توجهی در وضعیت اجتماعی و اقتصادی کشاورزان مناطق خشک و نیمه خشک دارد .هدف اصلی از این مطالعه پهنه بندی اقلیمی و تعیین الگوی زمانی و مکانی کشت پسته با توجه به پارامترهای موثر در کشت پسته در استان اصفهان می باشد. برای تحلیل پارامترهای اقلیمی مورد نیاز بارش، دما، رطوبت 1960-2005 در کشت پسته آمار ایستگاه های هواشناسی منطقه از سایت هواشناسی چهار محال و بختیاری تهیه شد. برای تهیه نقشه سطوح ارتفاعی، شیب، جهت شیب، و TIN منطقه از نقشه های توپوگرافی و ارتفاعی DEM استفاده گردید. برای تهیه نقشه پوشش گیاهی و کاربری اراضی منطقه از نقشه قابلیت اراضی منطقه در مقیاس 1:250000 استفاده شده است. نتایج نشان داد که بخش های شرق ( خوروبیابانک ) ، شمال ( کاشان ، نطنز،اردستان ، آران و بیدگل ، ابوزیدآباد ) و تا حدودی مرکز استان ( کبوترآباد، اصفهان ) با توجه به ارتفاع ، اقلیم ( بارش ، دما ، رطوبت ) ، شیب و تیپ اراضی دارای استعداد زیاد و مناسب برای کشت پسته هستندکلیدواژه ها
اقلیم ، پسته ، سیستم اطلاعات جغرافیایی ، اصفهانمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.