کاربرد عناصر معماری بومی مازندران در طراحی مجتمع اقامتی تفریحی نوار ساحلی دریای مازندران با رویکرد جذب گردشگر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GPACONF04_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1902
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبداله محمودی

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی گروه معماری آمل ایران

وحید حیدرنتاج

استادیار گروه معماری دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران

چکیده

در جهان امروز رشد صنعت توریسم از یکسو و بحران هویت معماری معاصر از سویی دیگر منجر شده است تا اصول معماری بومی هر منطقه مورد بازنگری قرار گیرد. در مقاله ذیل طراحی معماری پیشنهادی با توجه به عناصر معماری بومی و روستایی در مرحله اول و جذب گردشگر در مرحله بعد می باشد. با اینحال در طراحی مجموعه اصول معماری مدرن نیز مدنظر قرار گرفته است. بیان مساله در این مقاله عدم توجه یا کم توجهی به اصول معماری بومی مازندران در طراحی معماری مجتمع های اقامتی – تفریحی مازندران در جهت جذب گردشگر داخلی و خارجی می باشد. نتایج حاصل از این پژوهش ها نشان میدهند که در طراحی مجموعه اقامتی تفریحی نوار ساحلی مازندران میرود بابلسر می توان از تفریحات ساحلی و اقامتگاه های موقتی و دایم با توجه به معماری بومی مازندران بهره برد تا جذب گردشگر به صورت سالانه افزایش یابد . روش تحقیق در بخش مطالعات معماری بومی مازندران با توجه به منابع کتابخانه ای و میدانی بصورت تحلیلی – توصیفی می باشد که در بخش طراحی با استناد به نتایج مطالعات می باشد

کلیدواژه ها

معماری بومی، مجتمع اقامتی، گردشگری، نوار ساحلی، مازندران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.