ایجاد معماری همساز با اقلیم در ارتباط با عملکرد شهر پایدار مانند شهر کویری کاشان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF03_225
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 696
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین محق

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان

آرزو گزی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان

چکیده

امروزه استفاده ی بیش از اندازه از انرژی های فسیلی و انرژی های تجدید ناپذیر در قرن های اخیر به خصوص قرنبیستم میلادی، ساکنان کره ی زمین را با عوارض زیست محیطی فراوانی مواجه کرده است. در همین راستا در چنددهه ی آخر قرن بیستم تاکنون تلاش های گسترده ی جهانی جهت کاهش استفاده از انرژی های فسیلی و کاهشآلودگی ها و در مقابل، استفاده از انرژی های تجدید پذیر انجام شده است. حاصل تمامی این تلاش ها به این نتیجهرسیده که باید به «توسعه ی پایدار» اندیشید. توسعه ای که به سبب آن علاوه بر خود ما، نسل های آینده نیز بتواننداز این مواهب خدادادی به بهترین وجه استفاده نمایند. دستیابی به توسعه ی پایدار هم اکنون بحث جدی تمامکشورهای جهان قرار گرفته و همه ی دولت ها با توجه به زمینه های فرهنگی و اعتقادی خود تلاش دارند، سهم خودرا در این حرکت بزرگ جهانی ایفا نمایند. مهمترین دستاوردهای این تلاش های جهانی طی چند دهه ی اخیر توجهبه این نکته است که برای حفظ سلامت کره ی زمین باید جهانی اندیشید و محلی عمل نمود. از آنجا که هر حوزه یامکان جغرافیایی دارای مشخصات اقلیمی خاص خود می باشد، برنامه ریزی جهت دستیابی به توسعه پایدار با توجهبه توان ها و محدودیت های شهری و محلی صورت می پذیرد تا نتایج مطلوب تری داشته باشد. با توجه به اهمیتتوسعه پایدار در سطح جهانی و تلاش محققان که راه رسیدن به آن را عملکرد پایداری در حوزه های شهری و محلیمی دانند، ما نیز در پژوهش حاضر به بررسی چندی از عوامل و ویژگی هایی که در رسیدن به پایداری در شهرهایکویری به خصوص شهر کاشان لازم است، می پردازیم.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار ، شهر پایدار ، شهر کاشان ، همساز با اقلیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.