بررسی شکل پذیری اعضای بتنی ساخته شده از فولاد پر مقاومت و مقایسه آن با فولاد نرمه و سازه های استفاده شده از میلگردهای FRP

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF03_204
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1061
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد سالاری

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، ایران

محمدعلی دشتی رحمت آبادی

استاد یار گروه مهندسی عمران، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، ایران

چکیده

تولید فولادهای پرمقاومت با خواص مناسب مانند شکل پذیری مناسب و مقاومت بالا در طی 50 سال اخیر شدیداً توسعه یافته است.برای تولید این فولادها از مکانیزم هایی مانند تشکیل محلول جامد، ریز کردندانه ها و ایجاد رسوبات با عناصر میکرو آلیاژی به طورتوامان استفاده می شود . ولی به علت عدم شناخت مهندسین، استفاده از آنها در صنعت ساخت و ساز رشد قابل توجهی نیافتهاست. این روش که در آن صفحات FRP در جهت عرضی به دور عضو بتنی پیچیده می شوند اصطلاحاً محصور سازی نامیده می شود وباعث تغییر رفتار بتن و در نتیجه تغییر رفتار سازه می گردد. بر این اساس در این پژوهش ابتدا با رفتار بتن محصور شده با FRP آشناشده و عملکرد آن تحت بارگذاری یکنوا و همچنین بارگذاری سیکلی مورد ارزیابی قرار می گیرد. سپس مدل های مختلف ارائه شده برایبیان این رفتار ارزیابی می شوند. در ادامه جهت برر سی نحوه اثر گذاری بتن مح صور شده با FRP در رفتار لرزه ای سازه های بتنیمتداول، چندین ساختمان بتن مسلح که بر اساس آیین نامه ایران طراحی شده اند در حالت های مختلف با و بدون تقویت با FRPمورد ارزیابی قرار گرفته و رفتار لرزه ای آنها با استفاده از تحلیل دینامیکی غیرخطی بررسی می شود. نتایج به دست آمده نشان می دهدمحصور سازی با FRP شکل پذیری سازه و قابلیت استهلاک انرژی سازه را به میزان قابل توجهی افزایش داده و در زلزله های شدیدمی تواند از فروپاشی سازه جلوگیری کند و بهترین حالت کاربرد آن در نواحی اتصالات تیر و ستون می باشد.

کلیدواژه ها

تقویت با FRP ، فولادهای پرمقاومت، محصور سازی، سازه های بتنی، رفتار بتن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.