شاخصه های طراحی معماری مسکن شرکت نفتی در آبادان نمونه مورد مطالعه:محله ی بوارده

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF03_165
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 958
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمودرضا زویداویان پور

مدرس موسسه آموزش عالی مهر اروند آبادان،ایران

چکیده

محله های مسکونی در ایران ، از لحاظ وسعت و پراکند گی دارای تنوع شدید فضایی - مکانی هستند . این ویژگی که درسطح مناطقو نواحی ، متأثر از نیروها و عوامل گوناگون بوده و از روندهای زمانی و مکانی تأثیر گرفته است، نهایتاً از یک نظام واحد تبعیت می نمودهاست . اکنون بسیاری معتقدند دستهایی نیز وجود دارد که میخواهد این نگاه لطیف شیعی را از میان مساجد جهان اسلام بردارد. دراین میان، اما آن که اکنون مساجد کشورمان با داشتن پیشینهای قطور در این زمینه چقدر تبلور هنر ایرانی اسلامی در ساخت مساجدهستند، بحثی دیگر است که این روزها چندان اوضاع و احوال خوبی ندارند . . با بررسیمعماری ایرانی در می یابیم که سمبل هایارزشهای فرهنگی هر جامعه به ویژه جامعه ایرانی، در ساخت محیط مسکو نی پیرامون او تجلی یافته و این ساخت ، مبین هویت وارزشهای فرهنگی و باورهای هر جامعه می باشد؛ به گونه ای که معمای ایرانی همچون فرهنگ جامعه ایرانی، درون پذیر و پذیرندهاست و القا کننده احساس تعلق خاطر ، پیوستگی ترکیب و انسجام متعادل وتناسب ابعاد با کارکرده است.در میان شهرهای ایران، آبادان از ویژگی های مهمی در ساختارهای معماری شهری برخوردار است. هرچند در پس پیدایش شهری کهامروز به نام آبادان می شناسیم، اندیشه و معماری انگلیسی ها نهفته است، اما تداوم معماری ایرانی با گرایش به مدرینته غربی از نکاتجالب و منحصر به فرد معماری شهری در آبادان است.در مقاله حاضر برای گرد آوری مطالب ازمطالعات کتابخانه ای و منابع الکترونیکی چاپی استفاده شده است. این مقاله سعی بر آن داردبا مطالعه محله های بوارده و بریم آبادان در راستای بررسی مسکن گامی در جهت شناخت طراحی معماری مسکن شرکت نفتی برداشته شود.

کلیدواژه ها

طراحی معماری، مسکن شرکت نفتی، آبادان، بوارده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.