بررسی نقش معماری در اجتماع پذیر بودن فضاهای شهری (مطالعه موردی : فرهنگسرای امام خمینی زنجان)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
- کد COI اختصاصی: UMCONF03_141
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1395
نویسندگان
استادیار,گروه معماری, دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان .ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان .ایران
کارشناسی ارشد مرمت ابنیه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر.ایران
چکیده
از نظر جامعه شناسان و فلسفه دانان وجود فضاهای عمومی برای حضور افراد ، امری در خور اهمیت و بسیار ضروری است .خلق یکفضای عمومی موفق که بتواند پذیرای افراد و گروه های مختلف باشد .با میزان حضور انسان در آن متناسب است . در واقع معماری وشهرسازی باید به جای تفرقه و جدایی در پی جذب افراد و همبستگی بین انسانها باشد .اما آنچه امروز در غالب های عمومی شهری باآن مواجه هستیم وجود فضاهای اجتماع گریز است که سبب کاهش روابط و تعاملات اجتماعی افراد در این فضاها می شود .در این تحقیق با توجه به مسا لٰه بیان شده ، از طریق شناسایی مؤلفه های تاثیرگذار بر حضور افراد در فضاهای عمومی ، راه حلهای مناسبی ارائه شده است .در ابتدا بر اساس مطالعه ی کتابخانه ای ، طراحی پرسشنامه و توزیع آن بین 80 افراد حاضر در سالناجتماعات فرهنگسرای امام خمینی زنجان، که به صورت کاملا تصادفی انتخاب شده اند، تکمیل شده است که با توجه به کامل بودنآنها 50 عدد از بین پرسشنامه ها انتخاب شده و توسط نرم افزار تحلیلی Spss با استفاده از آمار توصیفی تحلیل شده است. سپسنقش عوامل در افزایش حضورپذیری فضاها بررسی شده است تا مورد استفاده طراحان قرار گیرد . همچنین اثبات شده است کهعواملی چون فضاهای بازی کودکان ،فضاهای مسقف جهت نشستن در فضای باز ، جداسازی مسیر پیاده و سواره در فضاهای عمومی وعوامل دیگر از این دست می توانند بر حضورپذیری و به دنبال آن بر افزایش تعاملات اجتماعی در فضاهای عمومی تاثیر بگذارد.کلیدواژه ها
اجتماع پذیری ،تعامل اجتماعی ، فضاهای شهری،اجتماع گریزی، فرهنگسرای امام خمینی زنجانمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.