ارزیابی روش های تحلیل استاتیکی غیرخطی برای قاب های خمشی فولادی نامنظم در تراز طبقات

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF03_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 891
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا طاهرپور

کارشناس ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

مصطفی سبزواری

دانشجوی دکتری سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان

چکیده

یکی از مسائل مهمی که در تحلیل و بررسی رفتار سازه ها نقش مهمی را ایفا میکند و از دلایل اصلی تخریب سازه ها در زلزله بهشمار می رود، نامنظمی در سازه ها است. یکی از انواع نامنظمی ها در ارتفاع سازه ها، نامنظمی از نوع اختلاف تراز در طبقات است که آیین نامه2800 ایران در مورد آن سکوت کرده است. در روشهای تحلیل استاتیکی غیر خطی برای برآورد نیازهای لرزه ای سازه ها از این فرضاستفاده می شود که پاسخ سازه توسط مود اصلی آن کنترل می شود ولی این فرض برای سازههای نامنظم در ارتفاع به دلیل مشارکت مودهایبالاتر سازه در پاسخ لرزه ای جواب های دقیقی را ارائه نمی دهد. برای رسیدن به جواب دقیق باید از تحلیل دینامیکی غیرخطی استفاده شودکه بسیار وقت گیر می باشد. در تحقیق حاضر قاب های خمشی متوسط 4، 8 و 12 طبقه که دارای 3 دهانه می باشند با استفاده از آئین نامه های ، رایج ساختمانی بارگذاری و طراحی شدند. در این قاب ها نامنظمی ناشی از اختلاف تراز طبقات در نظر گرفته شده است. با استفاده ازنرم افزارهای غیرخطی، روشهای مختلف تحلیل های استاتیکی غیرخطی و دینامیکی تاریخچه زمانی بر روی آنها انجام شده است. با مقایسهنتایج، مشخص شد که اثرات مودهای بالاتر در این گونه سازه ها موثر بوده و روش مودال اصلاح شده از دیگر روش ها عملکرد بهتری دارد. درروش مودال اصلاح شده بهتر است برای قاب های کوتاه مرتبه منظم و نامنظم اثر 2 مود اول، برای قاب های میان مرتبه منظم و نامنظم وهمچنین قاب های بلند مرتبه منظم اثر 3 مود اول و برای قاب های بلند مرتبه نامنظم اثر 5 مود اول در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

نامنظمی در ارتفاع، اختلاف تراز، تحلیل استاتیکی غیر خطی، تاریخچه زمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.