ارزیابی و مقایسه سطح عملکرد قاب های فولادی با مهاربند زیپر و شورون

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF03_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1053
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم گودرزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، دانشگاه یزد، یزد

آزیتا اسعدی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه یزد، یزد

محمد فروغی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه یزد، یزد

چکیده

قاب های مهار بندی شده ی زیپر یکی از سیستم های جدید در سازه های فولادی می باشد. در قاب های مهاربندی شده ی شورن معمولی،زمانی که عضو مهاربندی در یک طبقه دچار کمانش می شود، نیروی قائم نامتعادل کننده ای در تیر طبقه ی فوقانی ایجاد می شود که باعثناپایداری و خرابی زود هنگام سازه می گردد و مشکلات طراحی به وجود می آورد. این رفتار نامطلوب را می توان با اضافه کردن ستون های زیپر،یعنی اعضای قائمی که محل اتصال مهاربند ها با تیرها را در طبقات به هم متصل می کنند از بین برد. در این مقاله به بررسی سطح عملکرد قابهای فولادی با مهاربند زیپر پرداخته شده است. مدلسازی ها در محیط نرم افزار آباکوس انجام شده است. پاارامترهای ارتفاع قاب و طول دهانهقاب مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس نتایج و با توجه به سطح عملکرد برای مدل های مختلف مشاهده می گردد که مقادیر شاخص برایقاب های مهاربندی شده زیپر در شرایط برابر کمتر از مقادیر مرتبط برای قاب مهاربندی شده شورون می باشد. لذا می توان بیان داشت که درصورت نیاز به افزایش طول دهانه های قاب بهتر است از سیستم قاب مهاربندی شده زیپر استفاده نمود. راندمان قاب مهاربندی شده زیپر نسبتبه قاب مهاربندی شده شورون بر اساس شاخص سطح عملکردبه صورت میانگین برابر با 2 برابر می باشد (100 % بیشتر است). با افزایش ارتفاعقاب، سطح عملکرد برای مدل های قاب مهاربندی شده شورون به سمت فروریزش حرکت می کند، لذا می توان بیان داشت که در صورت نیازبه افزایش ارتفاع طبقات قاب فولادی استفاده از سیستم قاب مهاربندی زیپر توصیه می گردد. راندمان قاب مهاربندی شده زیپر نسبت به قابمهاربندی شده شورون بر اساس شاخص سطح عملکردبه صورت میانگین برابر با 1.67 برابر می باشد (67 % بیشتر است).

کلیدواژه ها

قاب زیپر، قاب شورون، سطح عملکرد، آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.