تحلیلی بر توزیع فضایی و مکان یابی خدمات شهری با استفاده از سیستم GIS مطالعه موردی شهرستان داران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF03_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 659
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داودعلی سپیانی

مدرس دانشگاه پیام نور. دانشجوی دکتری، برنامه ریزی شهری و منطقه ای , پژوهشکده مهندسی بحران های طبیعی و پدافند غیر عامل دانشگاه اصفهان

سمانه میرزایی

کارشناس ارشد جغرافیادانشگاه پیام نور

مجید طاهری

کارشناس ارشد معماری هیت علمی دانشگاه آزاد داران

چکیده

از اهداف مهم برنامه ریزی ارایه خدمات شهری متناسب با خصوصیات جمعیتی اقتصادی فرهنگی و ... جامعه می باشد. میزان چگونگیتوزیع خدمات شهری می تواند نقش موثری در جابجایی فضایی جمعیت و تغییرات جمعیتی در مناطق شهری داشته باشد و از انجایی که یکی از معیارهای توسعه پایدار شهری توجه به توزیع متوازن جمعیت است لذا توزیع خدمات شهری باید به گونه ای باشد کهعدالت فضایی را بر قرار نماید. بنابر این درک وضعیت کار بری های مختلف شهری و تعیین میزان کمبود و عدم تعادل در سطح مختلفبه عنوان ضرورت اجتناب ناپذیر مطرح می شود . لذا با توجه به نقش روز افزون فعالیت های خدماتی در نظام شهرنشینی ضرورتجدیدی در روند برنامه ریزی شهری پدید امده است و مساله چگونگی پراکنش مراکز خدماتی و نحوه دسترسی به خدمات این گونهمراکز از اهمیت فزاینده ای برخوردار شده است. جامعه اماری این پژوهش محدوده جغرافیایی شهر داران است و روش نمونه گیری دراین پژوهش تصادفی است.روش بررسی در این پژوهش مبتنی بر رویکرد اسنادی تحلیلی می باشد بر این اساس برای توزیع بهینه فضایی جهت کاربری های خدماتشهری (مراکز اموزشی و بهداشتی- درمانی) از نرم افزار قدرتمند GIS و همچنین روش تصمیم گیری چند معیاره AHP استفادهشده است.

کلیدواژه ها

توزیع فضایی-مکان یابی- خدمات شهری- GIS – شهرستان داران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.