بررسی آنالیز مودال ساختمان بتنی مجهز به میراگر ویسکوز تحت بار زلزله السنترو
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
- کد COI اختصاصی: UMCONF03_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1222
نویسندگان
دانشیار دانشگاه صنعتی شاهرود
دانشجوی دکتری سازه دانشگاه کردستان
کارشناس ارشد سازه-دانشگاه آزاد واحد شاهرود
چکیده
مدت زمان مدیدی است که در صنایع ساختمان و مهندسی مکانیک برای کاهش نیروها و سرعت های دینامیکی از میراگرهای ویسکوز استفادهمی شود. این چنین میراگرهایی شامل روغن ویسکوز بین سوپاپ های داخلی می باشند که ویسکوزیته آن بواسطه تغییرات درجه حرارت نبایدتغییر نماید.در ترسیم شتاب نگاشت و تغییر مکان و پاسخ سازه از نرم افزار Seismo Signal و در مدل کردن میراگر از نرم افزار تحلیل Sap 2000 استفاده شده است .استفاده از میراگرهای ویسکوز بخصوص پس از زلزله هیوگو مورد توجه مهندسین عمران در ژاپن و ایالات متحده قرارگرفت. تنها پس از گذشت 5 سال از آن زلزله (در سال 2000) تعداد ساختمان هایی که با استفاده از جداسازی پی و میراگرهای ویسکوز ساختهشده اند با ضریب 10 افزایش یافته است . تاثیر دمپرهای ویسکوز بر روی پاسخ های مودال ساختمان ده طبقه مورد مطالعه قرار گرفته است.درابتدا چندین موقعیت بهینه براساس استدلال شهودی تعیین گردید و برای طراحی عملی و جانمایی دمپرها در ساختارسازه های که درمعرضتحریکات لرزه ای هستند،روش تحلیل غیر خطی مناسب ترین است.نتایج عددی نشان می دهد که دمپرهای ویسکوز موازی با سیستم می توانندشتاب سازه های کنترل نشده را 10 - 20 % بیشتر کاهش دهند.تحلیل های تاریخچه زمانی نشان می دهند که دمپرهای ویسکوز می توانند شتابکف طبقه را تا 25 % کاهش دهند.همچنین دمپرهای ویسکوز می توانند پاسخ های شتاب ناشی از تحریکات ضربه ای را خنثی نمایند مشروط براستفاده مشترک با دمپرهای چند گانه که استفاده از دمپرهای منفرد این چنین نخواهد بود.کلیدواژه ها
میراگر ویسکوز ، Seismo Signal ، پاسخ های مودال ، کاهش شتاب ، تحلیل غیرخطیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.