طراحی ساختمان با رویکرد کاهش مصرف انرژی، و استراتژی معمار در استفاده از المانها و اجزای بنا در مصرف بهینه انرژی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
- کد COI اختصاصی: UMCONF03_042
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1069
نویسندگان
چکیده
انرژی از مهمترین کار مایه و اصلیترین نیروی اساسی زندگی بشری محسوب گشته و تاریخ و تمدن بشری بر بنیاد ابداعات و کشفیات در جهتتبدیل انرژی های مختلف به یکدیگر شکل گرفته است. انرژی از ارکان تمدن های بشری و در نتیجه اساس تولیدات اجتماعی به شمار می رود. انقلابصنعتی که بر تمامی عرصه ها و فعالیت های اقتصادی اجتماعی بشری تأثیر به سزایی داشت، در نتیجه بکارگیری و بهره برداری از اشکال مختلفانرژی به وقوع پیوست. اینک بشریت با کارگیری انواع انرژی های مختلف فسیلی و غیرفسیلی در آستانه هزاره سوم قرار گرفته است وسعی برمحدود کردن انرژی های به دست آمده از سوخت های فسیلی داشته و درصدد به کارگیری نوعی از انرژی به منظور صرفه جویی در انرژی های دیگر است. فعالیت های مختلف ساختمان سازی در کشور ما یکی از مصادیق اسراف در مصرف انرژی در جهان به شمار میرود. ابتدایی ترین تمهیدات در جهتصرفه جویی در این زمینه جهشی عظیم در اقتصاد کشور را می تواند موجب گردد. یکی از بخش های مهم در این زمینه طراحی و ساختمانسازیاست که معماران با طراحی اجزای ساختمان می توانند؛ با بکارگیری فنون طراحی و ساخت صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی داشته باشند.طراحی معماری ساختمان به گونه ای می بایست صورت گیرد که کمترین تبادل حرارت را داشته و سپس به منظور ایجاد وضعیتبهتر، ملاحظات طراحی غیرفعال مورد توجه قرار گیرد. این نکته حائز اهمیت است، همانطوری که پلان فشرده بدون پیش آمدگی و پس رفتگیمیزان اتلاف حرارت را کاهش میدهد، پلان غیر فشرده این امکان را ایجاد می نمایند که از جذب تابش خورشید بیشتر استفاده گردد. در مناطقگرم پلان های فشرده ارجح بوده و در مناطق سرد پلان های غیرفشرده به شرط استفاده از عایق های حرارت برای جلوگیری از اتلاف حرارت به گونه ایطراحی گردد که قابلیت جذب گرمای تابش خورشید را نیز داشته باشد.کلیدواژه ها
بهینه سازی انرژی ، المان های موثر در طراحی ساختمان ، طراحی معماری غیرفعالمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.