اثر جزئیات موجود در اتصالات مفصلی معمول برصلبیت قاب های مهاربندی شده

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF03_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 797
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید کریمی

فارغ التحصیل ارشد سازه دانشگاه آزاد واحد تیران

چکیده

درک صحیح از رفتار اتصالات در ساختمان همواره یکی از مهم ترین اهداف محققین و محاسبین سازه های فلزی بوده است. اتصالاتیکه در سازه های فلزی استفاده می شود شامل : اتصالات صلب، نیمه صلب، و ساده می باشند.اکثر مهندسین محاسب بر این عقیده اندکه رفتار این نوع اتصالات کاملا مفصلی بوده و محاسبات و انجام گرفته به خصوص در زمینه اثر نیرو های دینامیکی زلزله بر روی سازهبا توجه به این فرض انجام می پذیرد. با توجه به مطالعات انجام شده در مورد اتصال ، محققین دریا فته اند که در عمل رفتار اتصالات بارفتار فرض شده بر اساس تئوری های به کار گرفته شده، یعنی روش کلاسیک ، هم خوانی ندارند و برای درک واقعی تر از رفتار آنها میبایست تحقیقات گسترده تری انجام گیرد. یکی از روش های بسیار قدرتمند در زمینه آنالیز سازه ها و اتصالات آنها روش عددی اجزاءمحدود است که از دهه شصت میلادی به بعد تحول شگرفی در زمینه مهندسی پدید آورده است، به طوری که می توان گفت پیشرفتکنونی مهندسی به واسطه استفاده از روش های عددی بوده است.در این تحقیق با استفاده از نرم افزار ABAQUS که یکی از کارآمد ترین نرم افزار های مدل سازی با استفاده از روش اجزاء محدود میباشد سعی شده است رفتار واقعی این نوع اتصال مورد بررسی قرار گیرد. نتایج نشان می دهد رفتار این نوع اتصالات که درآنها از نبشیزیر سری و نبشی بالا بدون استفاده از ورق های سخت کننده استفاده می شود در رده ی نیمه صلب قرار می گیرند به طوری که تلرانسموجود در زمینه ماکزیمم قائم در وسط دهانه ی تیرهای دو سر مفصل نسبت به روش های فرمولی 35 /. تا 60 /. و در مورد دورانماکزیمم انتهای تیر بین 37 /. تا 54 /.می باشد که قابل ملاحظه می باشند. با توجه به مقادیر به دست آمده می بایست خطای موجود درمحاسبات سازه های فلزی برای درک رفتار آنها به خصوص در هنگام زلزله مد نظر قرار گیرد.

کلیدواژه ها

اتصالات،اتصالات مفصلی، سازه های فلزی، ABAQUS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.