بررسی تطبیقی کلام الهی و نحوه برقراری آسایش انسان در معماری بومی مسکونی شهر کرمان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در علوم،مهندسی و فناوری با محوریت پژوھشھای نیاز محور
- کد COI اختصاصی: ICMRS01_517
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 600
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، واحد تهران شرق ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
استادیاردانشکده معماری واحد تهران شرق- دانشگاه آزاد اسلامی- تهران- ایران
چکیده
آب وهوا، یکی از عوامل مهم واثرگذاربر جنبه های مختلف زندگی انسان، بویژه سلامت وآسایش انساناست؛ درک صحیح آنچه که انسان را در شرایط آسایشی در ساختمان حفظ می کند در حقیقت نقطه شروع معماری پایدار است که در قران نیز در آیاتی به آن اشاره شده است. ایجاد شرایط آسایشی در ساختمان در ارتباط مستقیم با دانش و آشنایی دست اندرکاران با مسئولیت های مختلف از قبیل برنامه ریزی، طراحی، مشاوره، ساخت، نظارت و سرمایه گذاری می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهند که ناحیه آسایش(Comfort Zone) بخشی از شرایط دما و رطوبت گفته می شود که شخص در آن کاملا احساس راحتی نماید. در گذشته های دور سازندگان بناها در نبود تاسیسات و تجهیزات مکانیکی ، با استفاده از ترفند هایی شرایط مطلوب برای زندگی را فراهم می کردند. بناهایی که اکنون از گذشتگان برای ما باقی مانده خود شاهدی بر این مدعاست. معماری کویری و کوهستانی ایران نمونه های شاخصی از این بناها را شامل می شوند . اما امروزه تاسیسات مکانیکی جزء جدایی ناپذیر بناها هستند.در کشور ما نیز سابقه ی معماری پایدار(آسایش) سابقه ی دیرینه دارد، به عنوان نمونه می توان به شهر کرمان بنای باغ شازده کرمان اشاره نمود که با الهام گرفتن از کلام الهی قرآن نمونه کامل آسایش انسان را فراهم کرده است. این پژوهش باهدف بررسی و تحلیل معماری پایدار شهر کرمان با توجه به آیات شریفه قرآن مثل آیه ی 74 از سوه ی اعراف یا آیات 13 و 14 سوره ی انسان، به نگارش در آمده است.کلیدواژه ها
معماری پایدار ، آیات قرآن ، اقلیم بومی ، شهر کرمانمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.