بررسی تطبیقی مولفه های توسعه پایدار و شهر اسلامی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در علوم،مهندسی و فناوری با محوریت پژوھشھای نیاز محور
- کد COI اختصاصی: ICMRS01_510
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 392
نویسندگان
دکترای شهرسازی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایجان غربی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایجان غربی
چکیده
توسعه ی پایدار فرآیندی است که طی آن جامعه از چهار بعد اقتصادی، زیست محیطی، اجتماعی، فرهنگی ارتقا می یابد. برای توسعه پایدار می توانیم مشخصات کلیدی برابری نسل ها، برابری درونی و داخلی نسل ها از نظر اجتماعی، جغرافیایی و اداره جامعه، استفاده حداقل از منابع تجدیدناپذیر، حفاظت از محیط طبیعی و زندگی در چارچوب ظرفیت های آن، بقای اقتصادی و تنوع، جامعه خوداتکا، رفاه فردی و رفع نیازهای اساسی انسان را در نظر بگیریم. معماری پایدار با یک راه حل جامع برای ملاحظات محیطی و برای بدست آوردن سطح کیفیت زندگی و ارزش های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و آسایشی در ارتباط می باشد. اهداف معماری پایدار را می توان در رابطه با محیط زیست و اغلب با انرژی جست و البته در نظر گرفتن محتوای فرهنگی - اجتماعی بومی نیز، برای پیاده سازی فن آوری های محیطی ضروری است. معماری و فضای زیست بر روش زیست و فرهنگ و رفتارهای انسان تاثیرات جدی بر جای گذاشته به طوری که بسیاری از تحولات و دگرگونی های فرهنگی را می توان در نتیجه رواج شیوه هایی از معماری یافت. در این پژوهش برآنیم که مولفه های اصلی توسعه پایدار را معرفی کرده و ویژگی هایی را که شهر پایدار اسلامی باید دارا باشد را توصیف کنیم و بدین منظور مطالعات کتابخانه ای انجام داده ایم و تعاریف دقیقی برای توسعه ی پایدار، شهر پایدار و شهر اسلامی گرد هم آورده ایم.کلیدواژه ها
توسعه، توسعه ی پایدار، معماری پایدار، شهر پایدار، شهر اسلامی، شهر پایدار اسلامیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.