تجلی مفاهیم قرآنی در باغ ایرانی با تمثیلی از بهشت با تاکید بر قرآن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در علوم،مهندسی و فناوری با محوریت پژوھشھای نیاز محور
  • کد COI اختصاصی: ICMRS01_491
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا قاصدی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، واحد تهران شرق ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران

شهرزاد بهمن

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،واحد تهران شرق،دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، ایران

علی بصیری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، ایران

چکیده

ایرانی ها هرگز محیط زیست خود ر جدای از فرهنگ و جهان بینی ندیده اند. همین امر باعث شده است که باغهای ایرانی تمثیلی از باغهای بهشتی و جلوه ای از تلاش معماران باغ ساز ایرانی که در این جهان فناپذیر باشد تا جلوه ای از فناناپذیری و جاودانگی جهان ابدی و باغ بهشتی را در پیوند خاک به نمایش درآورد. در انطباق با توصیف بهشت در قرآن کریم که آیانی از جمال و جلال خداوند است. در این مقاله در روش مطالعات کتابخانه ای و با رجوع به اسناد و مدارک مربوط انجام شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که در دوره های مختلف تاریخ این گرایش بوده است تا باغهایی احداث شودکه با تعبیری که از بهشت آخرت مطرح می شده برابر کند که این تعابیر می تواند بر چندین هدف استوار باشد که در این نوشتار به آنها اشاره شده است. بر این اساس در این مقاله تلاش می شود تا رویکردی توصیفی ، امکان بررسی و ارزیابی تمثیلی بودن مفهوم باغ ایرانی تمثیلی از بهشت فراهم شود. با مطالعه بر دیدگاه حکمت اسلامی در مورد عناصر مختلف باغ در قرآن و نمونه های باغ اسلامی به مفهوم حکمی بهشت نزدیک شده و بعد در جستجو در متن قرآن و توجه ویژه به سوره ها و تفاسیر مربوط به انی سوره ها مطالعه می شود و از این مقاله این گونه برداشت می شود که با توجه به آیات قرآن باغ سازی در ایران رواج داشته و یکی از عناصر معماری بوده است.

کلیدواژه ها

قرآن کریم، باغ های ایرانی ، بهشت ، حکمت ، سوره های قرآنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.