استفاده از انرژی خورشید، راهبرد موثر معماری پایدار(نمونه موردی: یزد)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در علوم،مهندسی و فناوری با محوریت پژوھشھای نیاز محور
- کد COI اختصاصی: ICMRS01_489
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 839
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، واحد تهران شرق ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران
استادیار گروه معماری، واحد تهران شرق ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران
چکیده
قرارگیری ایران در عرض جغرافیایی مناسب سبب جذب مقادیر قابل توجه انرژی خورشیدی شده و از این طریق موقعیت ممتازی را برای بهره گیری از انرژی پایدار و پاک آن فراهم نموده به طوری که می توان با استراتژی های مناسب اتخاذ شده در این بخش مصرف ساختمان ها را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش داد. کاهش مصرف انرژی با استفاده بیشتر از خورشید برای گرمایش و تامین انرژی الکتریکی و مصرف آن، به گردش هوا در بنا کمک نموده و راهکاری مطلوب برای دستیابی به پایداری محسوب میشود. سلول های فتوولتاییک بعنوان نمونه های مناسب برای ذخیره و جذب انرژی رایگان خورشید و نیز امکان هدایت نور خورشید به داخل بنا با روشهای مدرن میتواند کیفیت زندگی انسان را در شهرها بهبود بخشد. کلکتورها و آبگرمکن های خورشیدی مورد استفاده قادر است تمامی ساختمان های مسکونی ایران را از مصرف انرژی های فسیلی در اغلب اوقات سال بی نیاز سازد. این در حالی است که قابلیت استفاده از انرژی خورشید حتی در سرمایش نیز بسیار بالاست و این مطالعه در نمونه های مختلف اجرا شده و تحقیقات افراد مختلف در مناطق خشک راهبردهای موثر آتی را برای سایرین پیشنهاد می دهد. مطالعه بنای پایدار ساخته شده توسط دکتر آیت اللهی در یزدامکان استفاده از این روش را در عمل تایید نموده است. با اتخاذ روش های صحیح میتوان پایداری حقیقی را در ساختمان های ایران به وجود آورده و دستاورد اقتصادی بزرگی در صنعت ساخت و ساز داشته باشیم.کلیدواژه ها
انرژی خورشید، ساختمان پایدار، انرژی سبز، سیستم های گرمایش خورشیدیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.