بررسی نقش پیاده مداری در افزایش سرزندگی در عرصه عمومی شهر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در علوم،مهندسی و فناوری با محوریت پژوھشھای نیاز محور
  • کد COI اختصاصی: ICMRS01_318
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 543
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسترن ابراهیمی کارگرشیرازی

دانشجوی مهندسی شهرسازی ، گروه شهرسازی موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری

شهره نثاری اشک زری

دانشجوی مهندسی شهرسازی ، گروه شهرسازی موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری

مریم خزائی

استادیار ، گروه معماری موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری

چکیده

پیشرفت شهرها و صنعتی شدن آنها در قرن حاضر به خصوص شهر نشینی در کلان شهرها باعث به وجود آمدن ناهنجاری های زیادی شده است . شهرنشینی به عنوان پدیده ای که در اثر تداخل جنبه های مختلف و ضروری زندگی مدرن رخ می دهد، مظهر شبکه ای از روابط پیچیده اجتماعی و بستر و شکل دهنده بسیاری از چالش های اساسی در زندگی شهروندان می باشد . در سالهای اخیر ، محیط کالبدی که در برخی شهرها ایجاد شده مردم را از تعاملات اجتماعی مناسب دلسرد نموده است. راه حل این مسئله از نظر اندیشمندان علوم اجتماعی ، بازسازی این روابط با اتخاذ راهکارهایی مانند فراهم آوردن عرصه های تعامل می باشد . فضای شهری به عنوان بستر شکل گیری فعالیت ها و روابط شهروندان ، و افراد به عنوان فعالان شهری و عامل شکل دهنده حیاط جمعی در این بستر حضور پیدا می کنند . از آنجایی که پیاده مداری سبب ایجاد رابطه مستقیم افراد با فضا می شود این رابطه نزدیک بین فضاهای شهری و افراد باعث درک هر چه بیشتر کیفیت های محیطی از طرف شهروندان می شود . هدف اصلی این مقاله بررسی تأثیرات پیاده مداری در افزایش و احیائ سرزندگی در فضاهای شهری می باشد که با استفاده از مدل تحلیلی و روش تحلیل مروری به بررسی فرضیه مقاله ، « پیاده مداری موجب افزایش و احیائ سرزندگی در فضاهای شهری می گردد » می پردازیم و با بیان مبانی و نظریات در حوزه ی پیاده مداری ، سرزندگی و زیست پذیری فضاهای شهری و تعاملات اجتماعی به تحلیل و بررسی رابطه بین این شاخصه ها پرداخته و در نهایت نتایج نشان می دهد ، هنگامی که در برنامه ریزی و طراحی فضاهای شهری بتوان به گونه ای عمل کرد که مشوق حرکت پیاده در شهر شد ، آنگاه حضور پذیری ، سرزندگی و حیاط اجتماعی ، دیدن و دیده شدن به شهر برگشته و چنین کیفیت هایی باعث افزایش سطح تعاملات اجتماعی شده و فضای شهری به تعریف و جایگاه واقعی خود بر خواهد گشت.

کلیدواژه ها

فضاهای شهری ، پیاده مداری ، تعاملات اجتماعی ، سرزندگی ، عرصه عمومی شهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.