زیبایی شناسی در طراحی شهری محدوده مورد مطالعه: خیابان سجاد، پیروزی و شهدا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در علوم،مهندسی و فناوری با محوریت پژوھشھای نیاز محور
  • کد COI اختصاصی: ICMRS01_313
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گوهر ظریف زرگریان طلاساز

کارشناسی ارشد، طراحی شهری ، موسسه آموزش عالی خاوران

بیتا موذن کاشانی

دانشجو ، کارشناسی شهرسازی، موسسه آموزش عالی خاوران

عاطفه سعیدی زاده

دانشجو، کارشناسی شهرسازی، موسسه آموزش عالی خاوران

چکیده

امروزه کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به تبع افزایش میزان مهاجرت به شهرها با رشد جمعیت شهری مواجه شده است، شهروندان در شبانه روز جهت رفت و آمد به محل کار و یا گذران اوقات فراغت خواسته یا نا خواسته در تعامل با فضای شهری قرار می گیرند. این مورد سبب شده تا عمده فعالیت طراحان شهری با هدف ایجاد شهری زیبا و خاطره انگیز به کار خود ادامه دهد، تاثیرات متقابل ادراک انسان از زیبایی محل سکونتش امری مسلم است شهر یک اثر هنری مانند یک تابلو نیست شهروندان با تمامی حواس فعالانه با آن در تماسند و در ساخت آن نقش دارند اما با توجه به شرایط شخصی ادراک مختلفی از شهر دارند. فی الواقع مردم در مواجه با فضای شهری به عنوان یک شهروند از حقوقی برخوردارهستند، حق زیبا دیدن، تناسبات فرم، فضا و مبلمان و موارد متعددی از این قبیل که رعایت قوانین خاص معماری و شهرسازی را میطلبد و تناسبات بصری و زیبایی شناسی، متن اصلی این موضوع می باشد. پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده، روش انجام آن تحلیلی توصیفی می باشد و ابزار جمع آوری، کتابخانه، سازمان مسکن شهرسازی و مطالعات میدانی می باشد، هدف از انجام این پژوهش بررسی اهمیت زیبایی در طراحی شهری و تآثیر آن بر زندگی مردم می باشد، در این راستا جهت تحلیل از تکنیک AHP (نرم افزار experchoose) استفاده شده است. نتایج بررسی حاکی ازآن است که در عصر کنونی توجه به زیبایی در طراحی شهری امری ضروری بوده و بخش قابل توجهی از زندگی شهروندان در تعامل با این امر قرار دارد.

کلیدواژه ها

زیبایی شناسی، ادراک، شهرسازی، طراحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.