بررسی وضعیت مبلمان شهری در شهر مشهد نمونه موردی: حد فاصل میدان بیت المقدس تا حرم مطهر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در علوم،مهندسی و فناوری با محوریت پژوھشھای نیاز محور
  • کد COI اختصاصی: ICMRS01_300
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 604
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه سروش

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه خاوران مشهد

مهسا افراز

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه خاوران مشهد

الهام حدادنیا

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه خاوران مشهد

چکیده

در پی گسترش روزافزون شهرنشینی در قرون اخیر و به دنبال آن افزایش جمعیت سبب شده توجه به شهر و مسائل شهری به عنوان یکی از ضروریات برنامه ریزی درسطح کشور مد نظر قرار گیرد. دراین میان توجه به کیفیت محیط های شهری و عناصر وابسته به آن از جمله مبلمان شهری به دلیل جمعیت زیاد مراجعه کننده به فضاهای شهری اهمیت بسیاری در ساماندهی فضاهای شهری،خدمات رسانی و زیبایی دارد، و به عنوان یکی از ارکان موثر و مهم در بهبود کیفیت محیط شهری و برآوردن نیازهای مختلف انسانی محسوب می شود. در همین راستا توجه به این دسته از عناصر شهری چهره ای جدی تر به خود می گیرد . مبلمان شهری یکی از اجزای اصلی و جدایی ناپذیر فضاهای شهری محسوب می شوند و عاملی جهت افزایش حضور شهروندان در شهر و در نتیجه ارتباط بیشتر مردم در محیط خود و جامعه است در این راستا توجه به طراحی متناسب مبلمان شهری جهت ایجاد محیط های کارآمد و فضاهای شهری با کیفیت از اهمیت بسیاری برخوردار است. به همین منظور هدف اصلی این پژوهش بررسی وضعیت مبلمان شهری و در پی پاسخ به این پرسش است که وضعیت مبلمان شهری در حد فاصل میدان بیت المقدس تا حرم مطهر به عنوان یکی از بخش های مهم و حیاتی در شهر مشهد متناسب با نقش مسیر می باشد؟ روش این تحقیق به صورت توصیفی - تحلیلی، براساس مشاهده و مطالعه استوار می باشد. در این پژوهش پس از بررسی مفاهیم مربوط به فضا، فضای شهری، خیابان، انواع مبلمان شهری مطرح و به خصوصیات آنها پرداخته شده و در نهایت به ارائه راهکارجهت بهبود فضا از طریق مبلمان شهری پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

فضا، فضای شهری، مبلمان شهری، انواع مبلمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.